Yıldızlar'a tam destek

744
İYİ Parti 3. Olağan Kongresine sayılı günler kala, heyecan büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklayacağı düşünülen İYİ Parti Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Ahmet Uslu`nu; mevcut başkan Selahattin Yıldızlar`ı destekleme kararı almıştı. Adaylığını açıklayan bir diğer isim olan İYİ Parti Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Didem Güner de partinin birlik ve beraberliği için Yıldızlar`ı destekleyeceğini Bayramiç İYİ Parti buluşmasında duyurdu. Güner, "Çok bölündük. Bu bölünme bizi sonrasında iktidara doğru yürüdüğümüz anda zora sokabilecekti. Biz hepimiz İYİ Partiliyiz. İYİ Parti çatısı altında çok ufak farklılıklarımız var" ifadelerine yer verirken, Uslu ise, "Seçim kampanyasının sert geçmesinin nedeni de yaklaşan iktidarın ayak sesleri. Partimize inanılmaz bir teveccüh var. Herkes yönetim kadrolarında yer alarak, söz sahibi olmak istiyor" dedi. İl Başkanlığı için mevcut İl Başkanı Selahattin Yıldızlar`ın karşısında ise tek rakip olarak Eşref Varol kaldı.
 
Güner "Amacımız tek adamı yıkmak"
Geçtiğimiz haftalarda İl Başkanlığı adaylığını açıklayan İYİ Parti Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Didem Güner ise, Yıldızlar`ı destekleme kararı alarak adaylıktan çekildiğini şu sözlerle ifade etti, "Çok bölündük. Bu bölünme bizi sonrasında iktidara doğru yürüdüğümüz anda zora sokabilecekti. Çok düşündük, hesaplama yaptık. En sonunda böyle bir misyon yüklendi. Esas amacımız, mümkün olduğunca tek adamı yıkıp, iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek. Bizim buna odaklanmamız lazım."
 
"Biz hepimiz İYİ Partiliyiz"
İYİ Partili Güner, partililerin ortak noktalara bakması gerektiğini belirterek, "6 farklı parti tek ortak noktada birleşebildi. Biz hepimiz İYİ Partiliyiz. İYİ Parti çatısı altında çok ufak farklılıklarımız var. Bunları dışardan değil, içerden söz alarak düzeltebileceğimize inanıyorum. Adaylığım döneminde bana olan ilgilileriyle büyün delegelerle konuştuktan sonra böyle bir karar aldık. Bayramiç`te dile getirdik. Çok istekli, yapabileceğime olan büyük insancımla bu işe girmiştim. Sadece kısa süre çalışma şansım olmuştu. Ve bu kısa süreli çalışmada birinci aday olarak çıkamayacaktım. İkinci adaylığı zorlardım. Bu sefer partiyi bölen ben olacaktım. Parti kuruluşundan itibaren hizmet veren biri olarak, böyle bir sıfatın bana verilmesi beni çok üzerdi" diye konuştu. 
Uslu "Partimizin bölünerek büyümesine engel olmak istedim"
İYİ Parti Çanakkale Belediye Meclis Üyesi Ahmet Uslu yaklaşık 3 yıldır aday olmayı düşündüğünü ifade ederek, "Merkez İlçe kongresinde yaşananlardan sonra il başkanlığı vazifesinden vazgeçtim. Merkez İlçe Kongresinde yapılan çirkinliklerden dolayı, partinin daha fazla parçalanarak ve bölünerek büyümesine engel olmak istedim. Partimiz için en uygun olacak şekilde, birlik ve beraberlik içinde daha az parçalanması için, bu dönem sayın Genel Başkan Yardımcısı ile yol yürümeye, Selahattin Yıldızlar`ı desteklemeye karar verdim" sözlerine yer verdi. 
 
"İYİ Parti`ye inanılmaz bir teveccüh var"
3. Olağan Kongre sürecinin sert bir atmosferde geçtiğini dile getiren Uslu, "İl Başkanlığında tek adaya düşülmez. Sert bir seçim kampanyası geçiyor. Seçim kampanyasının sert geçmesinin nedeni de yaklaşan iktidarın ayak sesleri. Partimize inanılmaz bir teveccüh var. Herkes yönetim kadrolarında yer alarak, söz sahibi olmak istiyor. Adaylığımı hiç açıklamamıştım. Potansiyel adaydım. Didem hanım açıklayıp çekildi. Baştan beri partinin menfaati için İYİ Parti`nin Çanakkale`de ve genelde iktidarı için böyle destek vermeyi uygun gördük. İYİ Partililer aydın ve ufku açık insanlardır. 8 Ocak tarihinde partinin birliği ve beraberliği için oy kullanacağız. Çıkacak sonuç herkes için iyi olacaktır. 9 Ocak tarihinde kazanan İYİ Parti olacak" diye konuştu.
 
Uz "Ayrılığa fail olmaktansa birlikteliğe rahmet olmak İYİ Parti`ye özel"
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Rıdvan Uz, Çan, Biga, Yenice ve Bayramiç`te il delegeleriyle "Birlikte Güçlü ve İyiyiz" yemeğinde buluştu. Uslu`nun İl Başkanlığı görevinde Yıldızlar`ı desteklemesinin ardından; Bayramiç`te Güner`in partinin birlik ve beraberliği için adaylıktan çekildiğini açıklaması üzerine Genel Başkan Yardımcısı Uz, "İl Başkanım Selahattin Yıldızlar ve yönetimi ile birlikte Bayramiç ilçemizi ziyaret ettik. Katılım sağlayan ilçe başkanlarıma belde başkanlarıma, Meclis üyelerine kıymetli delege ve üyelerimize teşekkür ederim. Kıymetli Bayramiç ilçe başkanım ve yönetimine ev sahipliğinden dolayı müteşekkirim. Ayrılığa fail olmaktansa birlikteliğe rahmet olmak İYİ Partiye özel bir durum. Teşekkürler Didem Güner, teşekkürler Ahmet Uslu teşekkürler, Selahattin Yıldızlar" dedi.
(Yusuf Sonkurt - Damla Yeltekin)
Paylaş