Yıldız; “Herkes fikrini ifade etmeli”

TÜSİAD ile Başbakan Erdoğan arasında yaşanan gerilime, ÇASİAD sessiz kalmadı...

471
ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yıldız, Başbakan Erdoğan İle TÜSİAD Başkanı Boyner arasındaki tartışmaya  ilişkin görüşlerini kamuoyu ile paylaştı. Yıldız; “Barış içersinde  ve demokratik bir ortamda tartışarak birbirimizle empati kurarak çok daha demokratik ortamda iş yapma alışkanlığını geliştirmeliyiz. Sert çıkışlar ve diğerini ötekileştirmek ülkemize bir şey getirmez” dedi.
 
 TÜSİAD ve hükümet arasında başlayan 4+4+4 tartışması sürüyor. TÜSİAD’ın eğitimle ilgili sözlerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın grup toplantısında `İşinize bakın` diyerek yanıt vermesi iş dünyasını da hareketlendirdi.
 
Gelişmeleri değerlendiren ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız; “Bu ülkede üreten, yatırım yapan ciddi istihdam yapan bir kesime siz işinize bakın demek işlerini daha iyi yapmalı yada daha çok iş yapmaları anlamında söylenmiş olabilir. Korkutma anlamında değildir. Çok doğru bir söylem mi düşünmek lazım. Niçin söylediğini iyi anlamak lazım” dedi. Yıldız şunları söyledi; “Bir ülkede hemen her kesimde her kurum kuruluşta çalışan üreten sermaye emekçi kesimleri bir ülkenin bütününü oluşturur. Bu bütünlük içerisinde de hemen hemen demokrasinin hakim olduğu ülkelerde herkes fikrini söyler. Fikrin doğruluğu, yanlışlığı, çatışmalar, demokratik bir platformda olduğu zaman iyi şeyler ortaya çıkar.
 
O nedenle  ÇASİAD olarak kimseyi ötekileştirmekten dinlemek önceliğimiz olmuştur. Bu gemiyi beraber yürütmek için. Bu platformda daha yumuşak çıkışlar yapmalı birbirimizi anlamalıyız. Empati yapmak zorundayız. Aksi taktirde ötekileştirdiğimizde anlaşmamız çok zor olur ve kaos ortamı meydana gelir. Böyle yapmamalı. Ötekileştirmeden, başbakanımız da dinlemeli TÜSİAD da fikrini söyleyecek. İş dünyası, üretim, emek bunlar hep birbirine bağlılar. Girişimleri, yatırımları çok iyi takip etmek gerek. Bunu yaparken de barış ve demokratik bir ortamda tartışarak özümseyerek birbirimizle empati kurarak çok daha demokratik ortamda iş yapma alışkanlığını geliştirmiş oluruz. Sert çıkışlar ve diğerini ötekileştirmek ülkemiz de çok iyi şey getirmez.”
 
“Niçin söylediğini iyi anlamak gerekiyor”
Kimin sesi daha çok çıkar ise o haklıdır mantığının yanlış bir mantık olduğunu ifade eden ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız; “Bu tür söylemler korkunun ötesinde ülkemize zarar getirir mi? Getirmez mi? İş dünyasında bizi nereye götürür? Bunlara dikkat etmek gerekir” dedi.
 
Herkesin fikrini söylemesi gerektiğini ifade den Başkan Yıldız şunları söyledi; “Herkes fikrini söylemeli. Ama bu fikrin nereye gideceğini neyle ilgili olduğunu bilmek lazım. Bilgi sahibi olmadan da fikir sahibi olmak yanlış. Başbakan eğitim olay farklı bir olay iyi düşünmek lazım. Birden karar vermemek lazım mantığı ile söylemiş olabilir diye düşünüyorum. Bu ülkede üreten, yatırım yapan ciddi istihdam yapan bir kesime siz işinize bakın demek işlerini daha iyi yapmalı ya da daha çok iş yapmaları anlamında söylenmiş olabilir. Korkutma anlamında değildir. Çok doğru bir söylem mi düşünmek lazım. Niçin söylediğini iyi anlamak lazım.”
Paylaş