Yıldız’dan Bozdemir’e cevap

Eğitim İş Şube Başkanı Ahmet Bozdemir’in açıklamalarına AKP Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Gültekin Yıldız’dan cevap geldi.

574
AKP Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Gültekin Yıldız yaptığı açıklamada; “Eğitim İş Şube Başkanı Ahmet Bozdemir 03.03.2012 tarihli basın açıklamasında ‘Partimizin eğitim alanındaki uygulamalarının, Cumhuriyet atılımlarını tasfiye etmeye ve eğitimin temel niteliklerini değiştirmeye yönelik olduğunu’ beyan etmiş; ‘Hazırlanan programların ve kitapların bilimsellikten uzak, çağdaş ve laik ölçülerden yoksun olduğunu, bu programlarla akla ve bilime bağlı değil ancak cemaat ve tarikatlara bağlı bireyler yetiştirilebileceğini’ beyan etmiştir. Bu söylem partimizin yabancı olduğu bir söylem değildir. Bir kesim tarafından bu söylem yıllardan beri yoğun olarak kullanılmakta, gündeme gelen her kanun tasarısının altında akla hayale gelmeyecek gerekçeler aranmaktadır. Gündemdeki kanun tasarısına ilişkin yüzlerce komplo teorileri üretilmekte, neticesinde AKP ve partimize oy veren 22 milyon vatandaşımız Atatürk düşmanlığıyla hatta Cumhuriyeti ve İlkelerini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmekle suçlanmaktadır.
 
Hepimizin bildiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı’nın gündeme getirdiği yeni bir kanun tasarısı var, karşısında da artık klişe haline dönüşmüş söylemler.Yine yüzlerce komplo teorisi dolaşıyor ortalıkta, yine Partimiz ve Seçmenlerimiz Atatürk düşmanlığıyla, Cumhuriyeti ve İlkelerini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmekle suçlanıyor. Bu ülkenin %50`sini Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı ilan etmek akıl tutulmasından başka ne olabilir? Sayın Bozdemir’in konumu gereği, AKP’nin eğitime verdiği önemi ve eğitimde kat ettiği aşamaları en iyi bilen kişilerden birisi olması gerektiğini düşünüyorum.
 
Kendisinin de çok iyi bildiği üzere AKP iktidarında 7,5 milyar TL olan Milli Eğitim bütçesi 34 milyar TL’ye çıkartılmış, 160.000 derslik inşa edilerek, Cumhuriyet tarihinde yapılan dersliklerin 1/3’ü iktidarımız döneminde sadece 10 yılda inşa edilmiştir. İlk ve orta öğretimde 747 Yurt, 920 Spor Salonu, 6146 Kütüphane açılmış, orta öğretim bursları 7 kat arttırılmıştır. Okullarda hızlı internet bağlantısı yapılmış, 844.000 bilgisayar okullara tahsis edilmiş, okullarımızda teknoloji devrimi yaşanmıştır. Fatih Projesi ile okullarda akıllı sınıflar oluşturulmuş, çocuklarımızı bilgi toplumuna hazırlamanın kısaca geleceğimizin temelleri atılmıştır” dedi.
 
“Halkımız şunu çok iyi bilmektedir. Cumhuriyete sahip çıkmak demek çalışmak demektir, üretmek demektir, Atatürk’ün işaret ettiği üzere Muasır Medeniyetler seviyesine çıkabilmek demektir” diyen Yıldız; “Biz önümüze çıkarılan engellere rağmen bu yolda emin adımlarla ve hızla ilerliyoruz. Eğitimde, sağlıkta, ekonomide ve diğer alanlarda yaptığımız reformlarla yetinmiyor, daha iyisi için; devlet için insanı değil, insan için devleti esas alan bir anlayışla halkımıza hizmet etmeye devam ediyoruz.  Aslında her seçimde neden Ak Parti’nin oyları artıyor sorusunun cevabı da budur. Halkımız yaptığımız ve söylediğimiz her şeyde samimi olduğumuzu, bu ülkenin geleceğinden başka bir düşüncemiz olmadığını her geçen gün daha da fazla anlamakta,  kendilerine atılan yalanların farkına varmakta, yaratılan korku imparatorluklarını birer birer yıkmaktadır. Bugün Golden Sucks’ın raporuna göre Türkiye 2030 yılında Almanya’nın, Fransa’nın giremediği listede Dünya’nın en büyük 9.Ekonomisi, Avrupa’nın ise İngiltere’den sonra 2. en büyük Ekonomisi olarak gösteriliyorsa bu bize inanan ve samimiyetimizi gören Halkımızın başarısından başka bir şey değildir. Ve biz şunu çok iyi biliyoruz ki, ekonomik alanda böylesine büyük bir başarı Eğitim Reformu yapılmadan, iyi bir eğitim sistemi kurulmadan yakalanamaz.Bu büyük başarı ve her alanda yükselen Büyük Türkiye, fikri hür,vicdanı hür, çağın şartlarının üzerinde eğitim almış işte bu neslin eseri olacaktır” diye konuştu.
Paylaş