havadurum

Yılbaşı Tasarım Pazarını kaçırmamak için son gün!

Çanakkale Belediyesinin de destekleriyle, Çanakkale Kültür ve Sanat Derneği ile Çanakkale'de Sanat Köyü Oluşturma ve Yaşatma Derneği'nin Yılbaşı Tasarım Pazarı, 28-30 Aralık tarihlerinde kentliler ile buluştu.

1237

Yılbaşı Tasarım Pazarı, 28-29-30 Aralık tarihlerinde 11.00-19.00 saatleri arasında İskele Meydanı’nda yeni yıl ruhunu tamamı el yapımı hediyeler ile yaşamak isteyenleri ağırlıyor.

Bugün de devam eden pazarda takılardan su kabaklarına, işlenmiş tahtalardan kilden yapılmış tütsülüklere, cam bardaklara ve kurabiyelere kadar birbirinden çeşitli ürünler tezgahları süsledi.

Rengarenk el işi ürünlerin sahibi Zerrin Saraçoğlu, “Şu an İskele Meydanı’nda bir yılbaşı panayırı düzenliyoruz. Daha önce de defalarca Halk Bahçesi’nde düzenlemiştik. Sanat ve zanaat dallarını içeren arkadaşlarla beraberiz. Satışlarımız fena değil.” dedi.

Yılbaşı temalı seramiklerini sergileyen Bahar Kor, “Ürünlerimizin hepsi el yapımı çalışmalar. Tezgahlara bir ilgi var ama satış var mı derseniz, çok yoğun değil. Normal diyebiliriz, son gün belki daha fazla satış olabilir.” ifadelerini kullandı.

Amugurimi ürünler yapan Mine Uygun Tengelli, "Güzel bir ilgi var, hava da güzel. Çok fazla satış olmasa da güzel vakit geçiriyoruz" şeklinde konuştu.

Ahşap oymalı işçilikleriyle göz dolduran Serkan Özseyhan, “Yılbaşı geliyor, satışlar ilk gün daha iyi geçti. Güzel bir ilgi var, sanırım Çanakkale da bu tip organizasyonlara biraz aç. Tatil için gelenler de böyle bir etkinliği görünce şaşırıyorlar. İlgi fena değil ama genel gözlemim, satışların biraz düşük olduğu yönünde." dedi.

(Sevi Gözay Uğurlu)

Paylaş