"Yıkım değil, tadilat istiyoruz"

2248

 Ayvacık’ın Gülpınar Köyü’nde bulunan Gülpınar Yatılı Bölge Okulu, Okul Aile Birliği ve Gülpınar esnafı, bölge okulunda görevli öğretmenler için tahsis edilen lojmanların tadilatından vazgeçildiğini ve yıkım kararı verildiğini ifade ederek imza kampanyası başlattılar. 2017 yılının başında ve çevre köylerde etkili olan, çok sayıda evin yıkılmasına ve yine çok sayıda evin kullanılamayacak duruma gelmesine neden olan depremler nedeni ile bölgedeki öğretmenlerin zor şartlarda görev yaptıklarını vurgu yapan Okul Aile Birliği üyeleri ve köy esnafı, lojmanların yıkılmasını değil, onarılmasını talep ediyor. İmza kampanyasında Gülpınarlılar, “Ayvacık/Gülpınar Köyü`nde Şubat 2017 depreminden beri bölgede zor şartlarda görev yapan öğretmenlerimizin ikamet ettiği öğretmen lojmanları ile alakalı olarak tadilattan vazgeçilecek yıkım kararı verildiğini öğrendik. Bölgemiz deprem bölgesi ve köyümüz deprem bölgesinin merkezi. Bu sebeple çok güzel bir okul yapılması hatta biz köy halkı için deprem konutlarının yapılması, biz bölge halkını memnun ederken, öğretmen lojmanlarının yıkılması çok üzücü” denildi.

“Lojman yıkılırsa buraya öğretmen gelmez”

Kampanyada Gülpınarlılar, “Öğretmen lojmanları yıkılırsa; köyün coğrafi yapısından kaynaklı, (dağ yolu, Çanakkale il merkezine 96 km ve ilçeye 43 km) çok uzak olması sebebi ile 1-2 sene sonra bu yeni yapılan okulumuza öğretmen gelmemeye başlayacaktır. Devamlı değişen öğretmen kadrosu sebebi ile eğitimde fırsat eşitliği olmayacağından çocuklarımızın eğitim şevki kırılacaktır. Bu sebeple köy halkı olarak kamu yararına olan öğretmen lojmanlarının yıkımından vazgeçilmesini istiyoruz” dediler.

 

“Okulumuza yaraşır spor salonu istiyoruz”

Gülpınarlılar ayrıca, “Yeni yapılan okulumuz ile alakalı olarak da okulumuzun bahçesine, okulumuza yaraşır bir çevre düzenlemesi ve bölgenin en kalabalık okulu olması (ilkokul, Ortaokul ve Lisede 300 küsur öğrenci mevcudumuz var ) ve okulumuza birçok köyden (Tuzla, Yukanköy, Aşağıoba, Taşağıl, Babakale, Kızılkeçeli, Kocaköy ) taşıma ile öğrenci gelmesi sebebi ile bir spor salonu yapılmasını istiyoruz” dediler.

(Seçkin Sağlam)

Paylaş