Yetkililer neden susuyor?

Hakkında taciz iddiası ile soruşturma başlatılan müdür görevde mi?...

708
Çanakkale’nin gündeminde yer alan taciz olayında her geçen gün yaşanan gelişmeler hayrete düşürecek cinsten. Kurumunda çalışan bir kadına taciz iddiası ile hakkında soruşturma açılan müdürün tayininin bir başka İl’e çıkarıldığı belirtilmesine rağmen hala görevinin başında olduğu ortaya çıktı.
 
Çanakkale’de tepkilerin odağında olan taciz olayına karıştığı iddia edilen kurum amirinin, 2,5 ay önce bir başka ile tayini çıkmasına rağmen hala görevinin başında olması şaşkınlık yaratırken, tacize uğrayan N.K.’ye yapılan tayin tebliğinde tacizci kurum amirinin imzasının bulunması ise kentte kadın platformu üyelerini ayağa kaldırdı.
 
Yaşanan gelişmeler sonrası Kültür Sanat Sen’in tacize uğrayan üyeleri için verilen tayin kararına karşı yürütmeyi durdurma açısından girişimde bulunacağı öğrenilirken, Çanakkale’deki kadın örgütlerinin tacizcinin korunup,tacize uğrayan kadının tayininin çıkarılmasına karşı tepki eylemleri organize edecekleri gelen bilgiler arasında...
 
Çanakkale’de tepkilerin odağında olan taciz olayına karıştığı iddia edilen kurum amirinin, 2,5 ay önce bir başka ile  tayini çıkmasına rağmen hala görevinin başında olması şaşkınlık yarattı. Ancak tacize uğrayan N.K.’ye yapılan tayin tebliğinde tacizci kurum amirinin imzasının bulunması ise kentte kadın platformu üyelerini ayağa kaldırdı.
 
Söz konusu kurumda tacizci müdürün aradan geçen süreye rağmen işbaşında olması şok etkisi yaratırken, tacize uğrayan kadın ise Edirne’ye gitmek için hazırlanıyor. N.K., yol parası almak için kurumuna gittiğinde tayini çıktığı bildirilen müdürü işbaşında görünce ikinci bir şok yaşarken, kentteki sivil toplum kuruluşlarına bağlı kadınlar, geçtiğimiz Cumartesi günü kurum amirine tayin tebliğinin yapılmamasına tepki göstermişti.
 
Konu ile ilgili gelişmelerin oldukça ilginç bir noktaya gelmesine rağmen yetkili birimlerin suskun kalması dikkat çekiyor.
Paylaş