Yetki DİSK Genel-İş’de...

Çanakkale Belediyesi Başkanlık Sekreteri ve Disk Genel İş Sendikası Şube Sekreteri Adnan İlter, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü tarafından Bozcaada Belediyesi işçilerine yönelik göndermiş olduğu yetki tespit belgesine istinaden hafta sonu Bozcaada Belediyesi’nde çalışan işçilerle bir araya geldi.

283
Bozcada da bir dizi ziyarette gerçekleştiren İlter, Bozcaada İlçe Müftüsü Nurettin Çelik’i, Bozcaada İlçe Emniyet Amiri Yavuz Kılıç’ı, Bozcaada da okuyan üniversite öğrencileri ve Pansiyon işletmecileri ile bir araya geldi. Teknik incelemelerde de bulunan İlter, Belediye işçilerinden çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.
 
Bakanlıktan gelen yetki tespit yazısını işçiler sevinçle karşıladı
Yetki tespitine ilişkin kararı belediye işçileriyle paylaşan İlter, İşçilere toplu sözleşme yapabilmek için bakanlıktan yasanın aradığı gerekli çoğunluğun sağlandığına dair yazı geldi. Bozcaada Belediyesi ile toplu sözleşme yapacağız gerekli girişimlere başlıyoruz dedi. İşçilerin toplu sözleşmede bulunmasını istedikleri önerilerini ve isteklerini de dinleyen İlter, bu isteklerinizi toplu sözleşme görüşmelerinde dile getireceğiz. Karşılıklı olarak iyi bir sözleşme yapabileceğimizi düşünüyorum. Emek en büyük kazançtır. Emeğinizin karşılığını alabilmeniz için mücadele edeceğiz dedi.
 
Kardeşlik duygularımızı pekiştirmemiz gerekiyor
Bozcaada İlçe Müftüsü Nurettin Çelik’ i haç ziyareti nedeniyle kutlayan İlter, Ülkemizin son günlerde tatsız ve acı terör olaylarıyla karşı karşıya kaldığının altını çizerek, bu tatsızlıklar maalesef ki yakın komşularımızda orta doğuda da devam ediyor. Kan akmaması için kardeşlik duygularımızı pekiştirmemiz gerekiyor. Bunun için de siyasal olarak atılması geren adımların dışında, siz değerli din görevlilerimize de büyük görev düşüyor. İnsanları iyiliğe, doğruluğa, dürüstlüğe yönlendirmelisiniz. Şiddetin ve kanın durması için, barış ve hoşgörünün egemen olması için vereceğiniz vaazlarda kardeşlik vurgusu yapmanız gerekiyor dedi. Bozcaada İlçe Müftüsü Çelik ise, bu konularda çok hassas olduklarını dile getirerek, ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Haç dan getirdiği hediyelerden İlter’e takdim eden İlçe Müftüsü Çelik Bozcaada’nın konumu itibariyle özellikle kış aylarında mahrumiyet bölgesi gibi olduğunu dile getirerek, bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim dedi.
Paylaş