havadurum

Yeşim Akıncı kimdir? Psikolog, sunucu ve yazar Yeşim Akıncı’nın hayatı

Yeşim Akıncı, Türkiye’de psikolog, sunucu ve yazar olarak tanınan başarılı bir isimdir. Peki, Yeşim Akıncı kimdir, kaç yaşında, nereli? Uzman Psikolog Yeşim Akıncı’nın hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenler bu yazımızda.

1145

Yeşim Akıncı, psikolog, sunucu ve yazar olarak Türkiye’de tanınan ve sevilen bir isimdir. Birçok televizyon programında uzman olarak yer alan Yeşim Akıncı, insanların yaşadığı sorunlara çözüm bulmaya çalışırken, kendi psikolojik danışmanlık merkezini de kurmuştur. Peki, Yeşim Akıncı kimdir, kaç yaşında, nereli? Uzman Psikolog Yeşim Akıncı’nın hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenler bu yazımızda.

Yeşim Akıncı’nın biyografisi

Yeşim Akıncı, 1980 yılında Ankara’da doğdu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde aynı anda hem Halkla İlişkiler hem de Psikoloji Bölümü’ü bitirdi. Selçuk Üniversitesi Sosyal bilimler Fakültesi’nden Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Yüksek Lisans derecesini alarak ‘Uzman’ ünvanı aldı.

2010 yılında kendi psikolojik danışmanlık merkezini kuran Akıncı, Show TV’de "Terapi Zamanı"nı programı ve ATV’de “Esra Erol’la Evlen Benimle” programının psikoloğu olarak ününe ün kattı. TRT 1 ekranlarında “Evlilik Okulu” programında uzman ve sunucu olarak yer aldı. “Gözyaşı Şişeleri” isimli bir kitabı da bulunan Yeşim Akıncı, akademik hayatına Maltepe Üniversitesi’nde Gelişim psikoloji alanında doktora ile devam ediyor.

Yeşim Akıncı, Esra Erol’un programında psikologluk yaparken, sevgilisinin silahlı saldırısına uğrayan Mutlu Kaya’nın psikolojik danışmanlığını da üstlenerek gündeme gelmişti2. Ünlü psikolog Yeşim Akıncı, bir çok televizyon kanalında çıktığı programlarla insanların beğenisini kazanmaya devam ederken sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla da Instagram’da 312 bin takipçiye ulaştı.

Yeşim Akıncı’nın son çalışmaları

Yeşim Akıncı, son olarak 2020 yılında Elazığ depreminde psikolojileri bozulanlara yardım etmek için bölgeye gitmiş ve Müge ve Gülşen’in sunduğu İkinci Sayfa programına konuk olmuştu. Ayrıca, Yeşim Akıncı, TAV Airports Psikoloğu ve Psikoterapist’i, İlişki ve Aile Terapisti olarak hizmet vermeye devam ediyor. Yeşim Akıncı, klinik çalışmalarını Nişantaşında kurucusu olduğu NEO Psikoterapi Danışmanlık ve Eğitim Merkezinde, ofisinde sürdürüyor.

Yeşim Akıncı, sinema filmi ve dizilere yönelik senaristlere psikolojik danışmanlık hizmeti veren bir isimdir. Balıklı Rum Hastanesi Anatolia psikiyatri Kliniği’nde özel asistanlık yapmıştır1. Yeşim Akıncı, aynı zamanda bir yazar olarak da tanınmaktadır. Gözyaşı Şişeleri isimli kitabı, okuyucular tarafından ilgiyle karşılanmıştır. Kitabında, insanların yaşadığı duygusal travmaları ve bunların üstesinden gelme yollarını anlatmaktadır.

Yeşim Akıncı’nın kişisel bilgileri

Yeşim Akıncı, 1976 yılında dünyaya gelmiştir. İzmir doğumludur. Burcu Yay’dır. Eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Fen - Edebiyat Fakültesi’nden Psikoloji Bölümü’nde çift lisans eğitimlerini tamamlamış, S.Ü Sosyal bilimler Fakültesi’nden Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Yüksek Lisans derecesi ile uzmanlık ünvanını kazanmıştır. Günümüzde ise Maltepe Üniversitesi’nde Gelişim psikoloji alanında doktora çalışmalarını sürdürmektedir.

Yeşim Akıncı, sosyal medyayı aktif olarak kullanan bir isimdir. Twitter ve Instagram hesaplarından paylaşımlar yapmaktadır. Twitter’da 11 bin, Instagram’da 312 bin takipçisi vardır. Yeşim Akıncı, evli değildir. Özel hayatı hakkında fazla bilgi vermemektedir.

Yeşim Akıncı ile ilgili merak edilenler

Yeşim Akıncı kaç yaşındadır?

Yeşim Akıncı, 1976 yılında doğduğuna göre, 2023 yılında 47 yaşındadır.

Yeşim Akıncı nerelidir?

Yeşim Akıncı, İzmir doğumludur.

Yeşim Akıncı evli midir?

Yeşim Akıncı, evli değildir.

Yeşim Akıncı’nın kitabının adı nedir?

Yeşim Akıncı’nın kitabının adı Gözyaşı Şişeleri’dir.

Yeşim Akıncı hangi üniversitede doktora yapıyor?

Yeşim Akıncı, Maltepe Üniversitesi’nde Gelişim psikoloji alanında doktora yapıyor.

(Saim Tunçman)

Paylaş