havadurum

Yeşil Sol Parti adaylarını tanıttı...

706

Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında seçimlere girecek olan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi milletvekili aday tanıtım toplantısı düzenledi. 14 Mayıs genel seçimlerinde Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında girecek olan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), kahvaltı etkinliğinde vatandaşlarla ve gazetecilerle bir araya geldi. Yeşil Sol Parti İl Eşsözcüsü İjlal Gitmez`in açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, adaylar kendilerini tanıtarak açıklamalarda bulundu. Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Adile Yalçın, "Özgürlük gelecek ülkemize, barış gelecek. Yeşil Sol Partiyle gümbür gümbür meclise gideceğiz" sözlerine yer verirken Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Av. Seda Alçınar, "Yeni yöntemler, eylemler geliştirmek demokratik ve çoğulcu usullerle barışı ve diyalogu geliştirmek bizim borcumuz" dedi. Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Sinan Ekinci ise seçimlerin önemine dikkat çekerek, "Halkların umudu olmaya devam ediyoruz. Birlikte kardeşliği, halkların kardeşliğini tadacağız" diye belirtirken, Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Ergin Fidan ise, "Hem ittifakımız büyüdü, hem halka ulaşmada imkanımız arttı ve 14 Mayıs`ta bu cephe düzenini bu saray iktidarını, hep birlikte tarihin çöplüğüne atacağız" diye konuştu.

"Ülkemize özgürlük ve barış gelecek"
Yeşil Sol Parti Birinci Sıra Milletvekili Adayı Adile Yalçın büyük bir enerji ile seçim çalışmalarına devam ettiklerini kaydederek, "Biz Yeşil Sol Parti ile daha güçlü meclise gireceğimizin inancındayız. AKP ve MHP iktidarı bilsin ki her kapattığınızda daha da büyüyoruz. Biz kadınlar erkek iktidarına karşı, kadınlarla yeni yaşamı inşa etmeye devam edeceğiz. Görev eşit temsiliyet ve eşit katılım için başkanlık sisteminin kademelerine uygulamaya devam edeceğiz. Biz bir kadın partisiyiz. Şimdi Yeşil Sol Parti saflarında daha yüksek kararlılıkla iki kat enerjiyle ve daha büyük kazanmak için birleşmenin çalışmanın zamanıdır. `İnadına buradayız` demek boyun borcudur. Yine biz, soracağız, saracağız yaralarınızı. Yine biz başaracağız. Birlikte yürüyeceğiz. Birlikte kazanacağız. Özgürlük gelecek ülkemize, barış gelecek. Biz kazanacağız. Yeşil Sol Partiyle gümbür gümbür meclise gideceğiz" dedi.

"Meslektaşlarım ve gazetecilerin tutuklanmasını reddediyoruz"
Çanakkale Üçüncü Sıra Milletvekili Adayı Av. Seda Alçınar gözaltı ve tutuklamalara tepki göstererek, "AKP iktidarının ayyuka çıkan korkusu ve paniği nedeniyle, halkımıza ve partimize yönelik yoğun bir gözaltı ve tutuklamalar başladı. Bu durum Ak Partinin kaybedeceğini, Ak Parti ve bileşenlerinin kaybedeceğini anlamasında kaynaklanan son derece ucuz ve daha evvel karşılaştığımız bir durum. Bu yasa dışı panikle alınmış bir karar ve halkımıza yönelik bir operasyondur. Bunu kesinlikle reddediyoruz. Meslektaşlarım ve gazetecilerin tutuklanmasını reddediyoruz. Bu mahkemeler bizi yargılayamaz" diye belirtti.

"Yeşil Sol olarak halkların umudu olmaya devam ediyoruz"
Çanakkale İkinci Sıra Milletvekili Adayı Sinan Ekinci seçimlerin önemine dikkat çekerek, "14 Mayıs daha önce yaşamış olduğumuz görmüş olduğumuz seçimlerden farklı. 20 yılı aşkındır bu ülkeyi yönetiminde çalmadan çırpmadan birlik dışı, hukuk dışı, demokrasi dışı her türlü şeyi yapmış bir dikta sistemi var. Peki onlara direnen kimler? Onlara direnen siz değerli halkımız Yeşil Sol olarak halkların umudu olmaya devam ediyoruz. Bunu birlikte başaracağız. Birlikte barışın adı olacağız. Birlikte özgürlüğü tadacağız. Birlikte kardeşliği, halkların kardeşliğini tadacağız. Birlikte doğa olacağız, yaşam olacağız, su olacağız. Biz bütün yeryüzünde yaptığımız ideolojik politikamızla bunu gösteriyoruz. Maalesef dili, vatani duyguları kimliği kullanarak yıllardır yıldırma politikasıyla bu ülkeyi 20 yılı aşkındır yöneten dikta sisteminin karşısında, bir tek biz direnebiliyoruz. Bir tek biz umut olabiliyoruz" dedi.

"Saray iktidarını, hep birlikte tarihin çöplüğüne atacağız"
Çanakkale Yeşil Sol Parti Dördüncü Milletvekili Adayı Ergin Fidan, "Merhaba dostlarım, merhaba yoldaşlarım. İçinde bulunmaktan onur duyduğum Emek ve Demokrasi Bloğunun Emek Partisi üyesi olarak sizleri saygıyla selamlıyorum. Bundan yaklaşık 8 yıl önce yine böyle coşkulu bir ortamda çok güzel bir seçim kampanyası geçirmiştik. 2015 acının seçimlerini unutmayın. Bugün acının seçimlerinden de aldığımız güçle hem ittifakımız büyüdü, hem halka ulaşmada imkanımız arttı ve 14 Mayıs`ta bu cephe düzenini bu saray iktidarını, hep birlikte tarihin çöplüğüne atacağız. Arkadaşlarım da değindiler, ben Gelibolu`dan sizlere selamlarını getirdim. Biz de yarın Gelibolu`da aynı coşkuyla 1 Mayısı kutlayacağız. Yaşasın halkların kardeşliği, yaşasın iş, emek, özgürlük mücadelemiz" dedi.
(Damla Yeltekin)

Paylaş