havadurum

Yerli otomobil satışlarında patlama

Ocak 2013 yılını geride bırakan Çanakkale otomotiv sektörü aktörleri yerli araç satışlarında 2012 yılına göre 3 kat artış olduğunu belirtti.

1401
Türkiye Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD)’nin açıkladığı rapora göre 2013 yılı Ocak ayı otomobil ve hafif ticari araçlardaki yüzde 20,23 oranındaki artışa paralel olarak Çanakkale’de de yerli araç satan otomotiv firmaları üç katına çıkan satış sonuçlarından tatmin olurken, ithal otomobil ve ikinci el piyasası ise durgun geçen Ocak ve Şubat ayının ardından Mart ayında kampanyalarla sektörün canlanmasını bekliyor.
 
Can Mildon / Miller Oto
“Çanakkale’de otomotiv pazarı ile ilgili net rakamlar açıklanmadı, ama kendi markamız adına konuşmamız gerekirse 2012 yılı Ocak ayına oranla satışlarımız 2013 Ocak ayında 3 kat daha fazla. Bu artışta yıllık model değişiminin de etkisi oldu. Satışlarda saha çalışması hareketi de sonuçlar üzerinde ciddi etki yapıyor. Biz yerli marka sattığımız için Bursa’dan fabrikadan araçların ulaşımı daha süratli. 2013 modellerin satışında ithal marka olan ürünlerin girişi daha geç olduğu için satış oranları fark gösterebilir. Yabancı markaların girişi daha uzun süre alıyor.”
 
Didem Yerlikaya / Ekşi Otomotiv
“Çanakkale piyasası Ocak ayı itibari ile oldukça durgun geçti. Genel olarak Aralık ayında hareket olur ve araçlar plakalarını Ocak ayında aldıkları için sektörel bir hareket varmış gibi görünebilir, ama o Aralık ayı satışıdır. Bizim satışlarımız yabancı marka araçlar olduğundan Ocak ayı durgun geçti diyebiliriz. Kampanyalar satışları canlandırır.”
 
Sedat Ergin / Orkun Otomotiv
“Çanakkale’de 2.el piyasasında Ocak ayında durgunluk vardı. Şubat ayı ise Ocak ayından daha da kötü seyrediyor. Bunun nedeni de tüketicilerin banka kredisi mağduru olması. Mart ayı gibi bir hareketlenme olmasını bekliyoruz. Bu dönemde kampanyalar da olur.”
Paylaş