havadurum

Yerel seçim süreci gündeme getirildi

ÇTSO Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı gündem maddelerinin değerlendirilmesi, Eylül ayına ilişkin yürütülen çalışmaların masaya yatırılması ile gerçekleşti.

848

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2023 yılı Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleşti. Gündeminin açılış konuşmasını yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu: "Bugün sizleri Odamız binasında ayrı bir gurur ile karşıladık. Yerli ve milli aracımız TOGG'u pazartesi günü Başkan Yardımcımız Ersin Bey ve Komite Üyemiz Mustafa Bey Gemlik'ten teslim aldılar" dedi.

"Sizleri, odamız binasında ayrı bir gurur ile karşıladık"

ÇTSO Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda gündeminin açılış konuşmasını yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu: "Bugün sizleri Odamız binasında ayrı bir gurur ile karşıladık. Yerli ve milli aracımız TOGG'u pazartesi günü Başkan Yardımcımız Ersin Bey ve Komite Üyemiz Mustafa Bey Gemlik'ten teslim aldılar. Gerçekten Ülkemiz adına, teknoloji ve sanayimizin gelişimi adına bir sanayici olarak göğsümün kabardığını söyleyebilirim. Bu vesile ile, TOGG'un Ülkemize kazandırılmasına öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk İş Dünyasını örgütleyerek elektrikli otomobil fabrikası kurulmasında etkin rol oynayan TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'na, emek ve gönül vererek katkı sunan herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. TOGG uzun süredir Ülkemizin gündeminde. Açıkçası ben bu fabrikayı 2 kere gezme fırsatı buldum. Türkiye'de eksik olan bir şey de muhalefet ve muhalefetin kalitesi. Bu fabrika yapıldı ve günde 200 aracın üzerinde araç teslim ediyor. Elektrikli araç üretiliyor İtalya'dan geliyormuş diye yalan dolan ifadeler oluyor. Bunlar eleştiri değildir bunlar boş konuşmaktır" şeklinde konuştu.

"Ticaret yapsın, iş yapsın, istihdam yaratsın"

Büyüyerek kalkınma konusunda yerli ve milli olmanın önemine değinen Semizoğlu; "Üretmek, yerli ve milli olmak, büyüyerek kalkınmamız için olmazsa olmazımızdır. Bunu her konuşmamda vurguluyorum ki; Ülke olarak kalkınmamız için yerelden katkı sunmamız gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Yerelden katkı sunmak için de yerelde tüm dinamiklerin diğer tüm kimliklerini dışarıda bırakarak ortak akıl ile Çanakkale için bir masada buluşmaları şarttır. Girişimcinin, yatırımcının, yani özel sektörün önü açılacak ki yatırım yapsın, üretsin, küstürülmeyecek ki ticaret yapsın, iş yapsın, istihdam yaratsın" ifadelerini kullandı.

"Fikirlerinize çok ihtiyacımız var"

Başkan Semizoğlu, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak; "Arkadaşlar; 2023 genel seçimlerini geçirdik, 2024'de yerel seçimler var. Biz her genel seçimden önce TOBB vasıtası ile iş dünyasının beklentilerini, sorunlarımızı çözüm önerilerimiz ile birlikte iletiyoruz. Milletvekili adaylarımıza da birebir görüşmelerimizde aktarmıştık. Şu anda Çanakkalemizde 4 milletvekilimiz var. Hepsi ile çok sıkı sıcak ilişkiler içerisindeyiz. Yerel seçimler farklı. Burada biz bizeyiz, her gün yüz yüzeyiz. Sizlerden ricam, yerel seçimler öncesi Belediye Başkan adaylarımıza beklentilerimizi, Çanakkale'mize dair taleplerimizi, çözülemeyen sorunlarımızı, kangren olmuş konuları bu kürsüden aktaralım. Biz bunu geçmişte yapmıştık hatırlarsanız. 'Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası' istiyor diye 17 madde şeklinde gerçekleştirmiştik. Bunu tekrar yinelemek istiyoruz. Önümüzdeki 3-4 ay altını çizerek belirtmek istiyoruz. En azından adaylardan o vaatleri alalım ki seçilen arkadaşımıza da deriz ki siz söz vermiştiniz. Lütfen gerçekleştirin veya birlikte gerçekleştirmeye çalışalım. Bunun için fikirlerinize çok ihtiyacımız var" diye konuştu.

Hatıra fotoğrafı çekinildi

Meclis açılış konuşmalarının ardından Hesapları İnceleme Komisyonu Üyesi Ersin Vural

Tarafından, Hesapları İnceleme Komisyonu'nun 2023 Eylül ayı mizanı ile ilgili rapor

Okundu ve mizanının tetkik ve onayı yapıldı. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın Genel Sekreteri Sema Sandal tarafından sunulan azami fiyat tarife talepleri Mecliste görüşülerek onaylandı. Toplantı bitiminde de meclis üyelerimiz Odamıza ait TOGG aracını incelediler ve hatıra fotoğrafı çekildiler.

(Gökhan Özkurnaz)

Paylaş