Yeniceköy’e Meclis merceği

İl Genel Meclis üyeleri, Lapseki ilçesine bağlı Yeniceköy`de incelemelerde bulunacak. Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin önderliğindeki meclis üyeleri; Yeniceköy`e giderek, meyve bahçelerinden enerji hattının geçecek olmasına tepki gösteren köylülerle görüşecek.

828
Lapseki ilçesine bağlı Yeniceköy`e 8 Ocak Çarşamba günü gidecek olan İl Genel Meclisi heyeti, meyve bahçelerinden enerji hattı geçecek köylülerle biraraya gelerek konuyu mercek altına alacak. Türkiye Elektrik Iletim A.Ş. tarafından yapılan proje kapsamında, Balıkesir`in Bandırma ilçesi üzerinden Çanakkale`nin Biga ve Lapseki ilçelerine ulaşacak hattın, Yeniceköy`de meyve bahçelerinin bulunduğu alanın üzerinden geçecek olmasına tepki gösteren köylülerle görüşüp sıkıntılarını dinleyecek olan İl Genel Meclisi heyeti, yapacağı incelemenin ardından ise bir komisyon kurarak konuyu irdeleyip rapor hazırlayacak.
 
 
Öntürk`ten Yeniceköy`e katkı talebi
İl Genel Meclisi`nin Ocak ayı toplantısının birinci birleşiminde gündem dışı söz alan CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Ünsal Öntürk, meyve bahçelerinden enerji hattının geçecek olmasına tepki gösteren köylülerin isyanını meclisin gündemine taşıdı. Bir komisyon kurarak Yeniceköy`e gidilmesini ve köylülerin sıkıntısını dinlemeyi öneren Öntürk; “Lapseki ilçemizin Yeniceköyü`nde toplumsal bir sıkıntı var. Köy halkı husursuz. Bunun nedeni de yüksek gerilim hattının değişen projesiyle beraber meyve bahçelerinin üzerinden geçmesiydi. Yeniköy halkı bu konuda çok sıkıntılı ve dertlidir. Biz bu konuda meclis olarak Yeniceköy ile ilgili bir komisyon kurup halkımızın dertlerini dinleyip bizim yapabileceğimiz bir katkı varsa, bu katkıyı vermemizi talep ediyorum” dedi.
 
 
İşleyenİ; “Yeniceköy halkına destek vermeliyiz”
Bunun üzerine mecliste söz alan AKP`li meclis üyeleri ile CHP`li meclis üyeleri arasında zaman zaman tansiyon yükselirken, AKP`li İl Genel Meclis Üyesi Eyüp Yılmaz`ın hat çekilirken verilecek olan hasarların hepsinin karşılacağını ve bu hattın cep telefonundan daha az etkisi olacağı şeklinde bilgi aldıklarını belirtmesi üzerine söz alan CHP`li İl Genel Meclis Üyesi Bülent İşleyen ise; “Burada bu hattın yayacağı radyasyona tepki vardır. Burada hat yapılırken verilecek olan zararın telafisi sorun değil. Asıl sorun, hattın meyveye ve sebzeye vereceği radyasyon zararıdır. Bu çok önemlidir. Baz istasyonları konusunda da hiç zarar vermiyor deniliyordu. Ama sonradan baz istasyonlarının büyük zararları ortaya çıktı. Şimdi aklımız başımıza geldi ve baz istasyonlarını şehir dışına taşıyoruz. Acilen bir komisyon kurup Yeniceköy halkına destek verilmesini talep ediyorum.” diye konuştu.
 
Tekin; “Çarşamba günü gidelim”
Tartışmaların alevlenmesiyle devreye giren İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, 14 kişilik İl Genel Meclisi heyetiyle Çarşamba günü Yeniceköy`e gideceklerini söyledi. Tekin; “Bu yer bizim sorumluluk alanımızda. Basına da yansıdı. Yeniceköy`e gidelim ve köylülerle görüşmeler yapalım. Durumu inceleyelim” dedi.
Paylaş