Yenice İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden Emzirme Haftası etkinliği

Yenice İlçe Sağlık Müdürlüğü, 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası kapsamında yeni doğum yapmış annelere ve gebelere yönelik emzirmenin önemini ve anne sütünün faydalarını anlatan bilgilendirme etkinliği düzenledi.

1134

Yenice, 7 Ağustos 2024 – 1-7 Ağustos tarihleri arasında kutlanan Dünya Emzirme Haftası kapsamında, Yenice İlçe Sağlık Müdürlüğü önemli bir etkinlik düzenledi. Yeni doğum yapmış annelere ve doğum yapacak gebelere yönelik olarak emzirmenin önemi ve anne sütünün faydaları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Etkinlikte, Yenice İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından anne sütünün bebeklerin tüm besin öğesi gereksinimlerini karşılamadaki rolü vurgulandı. Anne sütü, sindirimi kolay ve çeşitli hastalıklara karşı koruyucu özellikler taşıyan dinamik bir besin olarak tanıtıldı. Ayrıca, anne sütü içerdiği canlı hücreler, hormonlar, aktif enzimler, antikorlar ve diğer benzersiz bileşenlerle dikkat çekildi. Bilgilendirme toplantılarında, emzirme pozisyonları hakkında da bilgi verildi. Katılımcılara, emzirmenin nasıl daha verimli ve rahat yapılabileceğine dair pratik bilgiler sunuldu. Etkinlikte ayrıca, katılımcılara yönelik bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş