havadurum

Yenice'de doğayla buluşarak sağlık için adım attılar!

Yenice İlçe Sağlık Müdürlüğü, "Sağlık İçin Hareket Et Günü" kapsamında doğa yürüyüşü düzenleyerek vatandaşları doğayla buluşturdu ve sağlıklı yaşamın önemini vurgu yapıldı.

792

Yenice İlçe Sağlık Müdürlüğü, "Sağlık İçin Hareket Et Günü" kapsamında düzenlediği doğa yürüyüşüyle vatandaşları bir araya getirdi. Yürüyüşe katılanlar, temiz havada keyifli vakit geçirirken sağlıklı yaşamın da önemini bir kez daha hatırlamış oldular.

Doğada sağlık buluşması

Yenice İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim Birimi tarafından organize edilen doğa yürüyüşüne, her yaştan vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Yürüyüşe katılanlar, hem temiz havada keyifli vakit geçirme imkanı buldu.

Kronik hastalıklara karşı kalkan; hareketli yaşam

Etkinlikte yapılan açıklamada, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında kronik hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, yaşamın her alanında ve her yerde toplum genelinde fiziksel aktiviteye katılımı arttırmak, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek amacıyla ‘Sağlık İçin Hareket Et Günü’ kutlanmaktadır. Yenice İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim Birimi olarak biz de ‘Sağlık İçin Hareket Et Günü’ kapsamında doğa yürüyüşü düzenledik" ifadelerine yer verildi.

Sağlıklı yaşam için hareket edin!

Yenice İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün bu anlamlı girişimi, vatandaşlara sağlıklı yaşamın önemini hatırlatırken, düzenli egzersizin ve doğayla iç içe olmanın faydalarına da dikkat çekilmiş oldu.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş