Yeni yılda sofraların tadı kalmadı

408
2022 yılının son günlerinde, yeni yıl heyecanı tüm dünyada kendini gösterdi. Tüm hızıyla devam eden hazırlıklarda ise iki seçeneğin maliyetleri de cep yakıyor. Eğlence mekanlarında yeni yıl kutlamak isteyen 4 kişilik bir ailenin en az asgari ücreti gözden çıkarması gerekirken, evde yılbaşı sofrası kurmanın minimum maliyeti ise 500 TL`den başlıyor. Çok çeşitli sofralarda ise bu maliyet bin TL`ye kadar çıkabilecek gözüküyor. 
 
Kuruyemişlerde "Lüks" farkı
Yılbaşı gecelerinin olmazsa olmazı olan kuruyemiş fiyatları ise 30 TL`den başlıyor. Çekirdeğin kilosu 30 TL, fıstık, leblebi ve mısırın kilosu ise 49 TL. Cips mısır, şekerli leblebi, soslu mısır, sarı leblebi ve tuzlu fıstık gibi kuruyemişlerden oluşan "ekonomik" lüks kuruyemişlerin kilosu 60; çıtır leblebi, Antep fıstığı, fındık ve tuzlu fıstık gibi kuruyemişlerin kilosu 110 TL; badem, fındık, tuzlu fıstık, kaju gibi daha "lüks" kokteyl kuruyemişlerin kilosu ise 210 TL. En yüksek fiyat ise 290 TL ile Antep fıstığı. 
 
Tavuk mu hindi mi?
Yılbaşı akşamlarının vazgeçilmezi tavuk ve hindiler; balık porsiyonlarını gölgede bırakıyor. Kasaplarda ise küçük boyuttaki tavuk 110 TL`den başlarken hindi etinin kilosu ise 50-60 TL`den başlıyor. 2-2,5 kiloluk bütün hindinin fiyatı 150-200 TL bandında değişiyor. Kıymanın kilosu ise 200 TL. Yılbaşı sofrasında balık tercih edenlerin ise; çinakop ve çupra için 120, karides için 100, sardalye için 40 TL`yi gözden çıkarması gerekiyor. Yılın bu zamanları en çok satılan hamsinin ise kilosu 70 TL. 
 
Meyvenin maliyeti en az 100 TL
Ayva, elma, armut, nar, kivi, mandalina ve portakal gibi meyvelerin tüketilmesi durumunda en az 100-150 TL harcama yapmak gerekiyor. Evdeki sofraya muz, çilek ve ananas gibi meyve çeşitlerinin de eklenmesiyle meyve maliyeti iki katına çıkıyor.
 
Paylaş