havadurum

Yeni Yıl Hedeflerine Ulaşmak İçin Zihinsel Dönüşüm Şart!

Uzman Klinik Psikolog Melek Abca, yeni yıl hedeflerine ulaşmak için önce zihin ve bakış açısında değişim öneriyor. "Neden" yerine "nasıl" sorusuyla dönüşüm başlatılabilir.

1264

Yeni yılın kapıda olmasıyla birlikte, bireylerin koydukları hedeflere ulaşmak için zihinsel bir dönüşüme ihtiyaçları olduğunu belirten Memorial Ankara uzmanlarından Klinik Psikolog Melek Abca, önemli tavsiyelerde bulunuyor. Abca, yeni yıla umut ve yenilikle başlamak isteyenlerin, enerji ve cesaretlerini artırmak için öncelikle zihinlerini ve bakış açılarını değiştirmeleri gerektiğini vurguluyor.

Zihinsel Dönüşüm İle Hedeflere Odaklanma

Abca, yaşanmış olumsuz olaylara "neden" sorusu yerine "nasıl değiştirebilirim" sorusuyla yaklaşmanın dönüşümü başlatabileceğini ifade ediyor. Yeniliklere açık olabilmek için, geçmişteki toksik duyguları ve düşünceleri geride bırakmanın gerekliliğini vurgulayan Abca, "Neden başıma geldi" yerine "Nasıl değiştirebilirim" sorusunun dönüşümün başlangıcı olduğunu belirtiyor.

Zihin ve Beden Yenilenmeli

Abca, yeni kararlar almak ve uygulamak için sadece bedeni değil, zihni de yenilemenin önemine değiniyor. Ruhu şarj etmenin yollarını spor yapmak, sağlıklı beslenmek ve düzenli uyku olarak sıralayan Abca, aynı zamanda zihinsel olarak da gereksiz bilgilerden kaçınılması gerektiğini belirtiyor. Geçmiş pişmanlıklar, gelecek kaygısı ve olumsuz senaryolarla meşgul olmak yerine, hayatı olası tedbirleri alarak yaşamanın formülünü öneriyor.

Hayatı Cesurca Yaşamak

Abca, yeni yıla girerken öncelikle kendisine odaklanan, yeniliklere açık ve cesur bir bakış açısına sahip olmanın önemine vurgu yapıyor. Kendine daha fazla zaman ayırmayı savunan Abca, "Yüzde 80 kendine, yüzde 20 başkasına" yaşama formülünü öneriyor. Cesur ve hazır olanların hayatın güzelliklerini daha iyi deneyimleyeceğini belirten Abca, hayatın, kendi sahnesinde kendisi olanlara akacağını söylüyor.

"Benim bir şifrem var; yüzde 80 kendine, yüzde 20 başkasına yaşama formülü"

Abca, “Benim bir şifrem var; yüzde 80 kendine, yüzde 20 başkasına yaşama formülü… Yüzde 100 kendime yaşarsam, bu bencillik olur… Biz genelde hayatın az bir kısmını kendimize, çoğu kısmını işimize, çocuklarımıza, sevdiklerimize harcıyoruz. Bunun adına da fedakarlık deniyor. Benim bahsettiğim şey özünden vermek… İnsan özünden verdiği zaman karşılığında beklentiye de girmiyor. Özün sağlam, zaten sende var, karşıdan da beklentin az oluyor. Ama insan feda ettiği zaman, beklentisi çok oluyor ve karşılığı çoğunlukla gelmiyor zaten… O yüzden yeni yıla insan daha cesur, daha enerjik, daha içinde kendisinin olduğu bir şekilde girdiğinde yeni yılın getirdiği güzellikleri karşılayacak potansiyele sahip olur. Hayat cesur olanlara akar, hazır olanlara, kendi hayat sahnesinde kendisi olan insanlara akar. Bu denge çok önemli…” dedi.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş