Yeni Şube Başkanı İrfan Kütüklü oldu

429
DİSK Emekli-Sen Çanakkale Şubesi, Belediye Çalışanları Sosyal Tesis Alanı Ercan Adsız Salonu`nda Olağan Genel Kurulu`nu gerçekleştirdi. Çanakkale emek ve demokrasi güçleri temsilcilerinin de katıldığı kurulda, salona asılan `En düşük emekli aylığı asgari ücret olsun. İntibak yaşadı derhal çıkarılsın`, `emekli aylıkları sendikalı toplu sözleşme ile belirlensin`, dövizleri dikkat çekti. Genel Kurulda, Divan`ın oluşturulmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu. İrfan Kütüklü Disk Emekli Sen Şube Başkanı, Yusuf Ertürk, Kezban Buldu, Makbule Yaşar, Veli Sarı, Mustafa Aydoğan Helvacı, Gürcan Sarak Yürütme Kurulu Üyeleri olarak seçildi.
"Bizim tarihimiz hak mücadelesi verenlerin tarihidir"
Burada konuşan Kütüklü, "Bizler özgürlük ve demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz diyerek sendikamızı kurduk. Bizim tarihimiz yüzyıllardır hak mücadelesi verenlerin tarihidir. Bizim tarihimiz asırlardır emek mücadelesi verenlerin, haksızlığa direnenlerin tarihidir. Bizler için demokrasi ekmektir, fikir özgürlüğüdür, örgütlenme özgürlüğüdür, hukukun üstünlüğüdür. Bunların olmadığı bir yerde sandığın bir anlamı yoktur. Eğer demokrasinin üç ayağı bir ülkede yeterince gelişmemişse orada sandık demokrasisinden bahsedilir. O sandık demokrasisinde de egemen olanlar istedikleri sonuçları alabilirler" diye belirtti.
"Türkiye`de emeklilerin sayısı 14 milyona yaklaştı"
Kütüklü sendikalarda örgütlü işçi sayısına dair ise, "12 Eylül faşizminden önce tarihe baktığımızda Türkiye`deki işçi sınıfının yüzde 40`ı sendikalıydı. Ya bugün? Yüzde 14,4. 12 Eylül`den sonra egemenler 68 milyar dolarlık özelleştirme yapmışlardır. Bunun 60 milyar doları AKP döneminde gerçekleşmiştir. Şubat ayında iş ve işçi veren kurumuna müracaat eden sayısı 205 bindir. 205 bin kişinin 50 yaş ve üzeri çoğunluktadır. Emekli insanlar iş ve iş bulma kurumuna müracaat ederek, yaşamlarını devam ettirmek istiyor. Mart ayında kur korumalı mevduat sahiplerine, 850 bin kişiye 12 milyar lira verildi. Türkiye`de emeklilerin sayısı 14 milyona yaklaştı. Biz alanlara çıktık, `İkramiyeler bin yüz lira yerine daha fazla olsun, en az asgari ücret kadar olsun` dedik. Bu siyasi iktidar, hazineden 12 milyar lirayı 850 bin kişiye vermeyi tercih etti. Siyasi iktidar emekten, emekçiden yana değil, sermayeden yana. Biz emekliler bu siyasi iktidarın iki dudağının arasından çıkacak olan maaş zamlarını beklemeyeceğiz, beklemememiz gerekir. Kendi gücümüze güveneceğiz. Örgütleneceğiz. Bu haklarımızı söke söke alacağız. Haklar verilmez, alınır. Biz böyle bir gelenekten geliyoruz" diye ifade etti.
(Damla Yeltekin)
Paylaş