Yeni Müdür Dokuz’dan dikkat çekici ifadeler...

Çanakkale`ye Kültür ve Turizim Müdürlüğü görevine atanan Eceabat Belediyesi`nin AKP`li eski Başkanı Kemal Dokuz, ilk görev gününde dikkat çekici bir söyled ebulundu. Resmi bakış açısının ve politikanın aksine 2015 olaylarını tanımlarken “2015 `Ermeni Soykırımı`nin yüzüncü yılı” diyen Dokuz, kentteki en büyük eksikliğin ise 2015`te gelen misafirlerin nitelikli müüesseselerde ağırlamanın en önemli eksiklerden biri olarak gördüğünü ifade etti.

1149
Çanakkal`de valilik Özel Kalem Müdürlüğü ve Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde milletvekilliği danışmanlığı yapan, 24 Temmuz günü “Valilik `oluru` ile İl Kültür ve Turizm Müdürü görevine getirilen Mahmut Akkuş, yaklaşık 10 günlük İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevini yeni müdür Kemal Dokuz`a teslim etti. Atanmasından sadece bir kaç gün sonra, 27 Temmuz tarihli Resmi Gazete`de yayınlanarak bu göreve atanan Eceabat eski Belediye Başkanı AKP`li Kemal Dokuz`a görevini teslim eden Akkuş, devir teslim töreninde yaptığı konuşmasında “Çanakkale bünyesinde önemli bir turizm potansiyelini taşıyan, çok zengin, köklü tarihi değerlere sahip çok önemli bir destinasyondur. Hiç şüphesiz ki, gıbta ile bakılan marka bir şehir. Çanakkale, 5 bin yıl öncesi tarihine tanıklık eden Troia Destanından Çanakkale Destanına kadar bir destanlar kentidir. Aslında Çanakkale, gerek tarihi interlantı, gerek coğrafi interlantı bakımından çok geniş bir alanı kapsıyor. Durum böyle olunca Çanakkale`nin turizm öznesi ve aktörü çok geniştir, sadece bir kurum değil, bütün kamu kurumlarımız, özel sektörlerimiz ve tüm sivil toplum kuruluşlarımız kentin aktörüdür ve öznesidir. Hiç şüpnesiz ki herkese önemli görevler düşüyor. Bir söz var `yari güzel olanın uyku girmez gözüne` diye. Yarimiz güzel, yarimiz Çanakkale, derdimiz Çanakkale. Çanakkale`ye hizmetle ilgili olarak mesele mevki, makam, rütbe meselesi değil, mesele hizmet etme meseledir. Bugün her ne kadar ismi devir teslim töreni de olsa, hem bir turizmin kısa bir değerlendirmesini yapmak noktasında bir araya geldik. Görevi yeni atanan arkadaşımız Kemal Dokuz beye veriyoruz. Kendisine başarılar diliyorum” dedi.
 
“Çanakkale Türkiye Cumhuriyeti`nin önsüzüdür”
Kültür ve Turizim İl Müdürü olarak görevine başlayan Kemal Dokuz ise, kendisi ile ilgili bilgiler verdi. Memur-Sen`e bağlı Eğitim Bir-Sen`in kurucularından biri olduğunu, 8 yıllık şube başkanlığı görevini yürüttüğünü ve Eceabat Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatan Dokuz, “Kıyılarıyla Avrupa ve Asya’yı birleştiren, Marmara ve Ege Denizini birbirini bağlayan, Çanakkale savaşlarının en kanlı muharebelerinin cereyan ettiği, çok sayıda şehitlik, anıt ve mezarlıkların bulunduğu Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkını içinde barındıran, Troya, Assos gibi eski uygarlık merkezlerinin beşiği, ülkemiz iç ve dış turizminde önemli bir yeri olan bölgemizde hizmet edecek olmak benim için ayrı bir onurdur. Görev yapacağım süre içinde bu sorumluluğun farkında ve bilincinde olarak çalışmak, bölgemizin turizm ve kültürüne gerekli katkıyı sunup bir adım daha ileriye götürmek hedefimiz olacaktır. Bugün bir millet olmanın heyecanını hissediyorsak ve bunun Türk Milleti olarak ayrı bir gururunu yaşıyorsak, bu topraklarda kanlarını ve canlarım veren aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Yarımada, Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözüdür. 1915 Çanakkale Savaşları bir doğuşun, direnişin, ayağa kalkışın başlangıcıdır. Büyük lider ve komutan Mustafa Kemal Atatürk tarihsel kimliğini burada kazanır. Samsun, Erzurum’dan başlayan kurtuluş mücadelesi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması ile devam eden büyük yürüyüşün ilk adımı bu topraklarda başlar. Geçmişten geleceğe attığımız her adımda çok yönlü hareket ediyoruz. Kurum olarak kültürü yayma yaşatma çalışmaları yaparken güçlü yanımız olan kültürel değerlerimizi ilimizin tanıtımında kullanacağız” şeklinde konuştu.
 
 
Yeni müdür Dokuz, soruları cevapları
Konuşmasının ardından atanma süreci ile ilgili sorulara cevaplar veren Dokuz; Akkuş`un atanmasının birkaç gün ardından kendisinin atanması ile ilgili olarak AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş`un devreye girdiği iddialarını “basın mensuplarının abartması” olarak değerlendirdi. Seçim kaybeden bir siyasi kimlik olarak, Çanakkale Savaşları`nın yüzüncü yılı öncesi böyle bir göreve gelmesinin doğru olup olmadığı yönündeki soruya ise, “Siyaset farklı bir olaydır. Şu algı çok yanlış, görevde başarısız olanların başka bir göreve geldiklerinde yine başarısız olacaklarını ifade ederek onu tu-kaka ilan edip karalama kampanyası başlatılmasını da yanlış buluyorum” diyen Dokuz, asıl amaçlarının kentin kültür ve turizmini daha iyi bir noktaya taşımak olduğunu söyledi.
 
1915 Söylemi!
Çanakkale`de genel toplamda sadece 10 günlük bir görev süresi olan İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Mahmut Akkuş`un yerine getirilen Çanakkale`nin İl Kültür ve Turizm yeni Müdürü Kemal Dokuz-, dün gerçekleşen devir teslim töreninde görev sürecinin de ilk dikkat çekici ifadelerini kullandı. Resmi söylemin aksine 1915 Ermeni Tehciri ve Soykırımı iddialarını kabul eden bir dil kullanması dikkat çeken Dokuz, bir gazetecinin “Sizin 2015, yani Çanakkale Savaşlarının yüzüncü yılı öncesinde kültür ve turizm alanında kentti gördüğünüz en önemli eksiklik nedir?” şeklindeki soru üzerine, “2015, Çanakkale Savaşları`nın yüzüncü yılı, aynı zamanda Ermeni Soykırımımının da yüzüncü yılı. Dolayısıyla yüzüncü yıl ülkemizde çok önemli bir karşılık görecek bir yıl olarak karşımıza çıkmaktadır” ifadesi ile dikkat çekti.
 
Çanakkale`deki tesisler niteliksiz mi?
Dokuz, kentin kültür ve turizm alanında gördüğü en büyük eksiklik ile ilgili olarak ise “Ben önümüzdeki süreçte buraya gelen misafirlerimizin, 2015`te en iyi ve en güzel şekilde ağırlamanın, nitelikli müesseselerde ağırlamanın, kentin eksikliklerinden biri olarak bunu görüyorum” ifadelerini kullandı.
Paylaş