Yeni meydanlara hazır olun

Vakıflar İş Hanı ve Belediye İş merkezinin bulunduğu alanların şehre meydan olarak kazandırılması fikri kamuoyunda yüksek sesle tartışılmaya devam ediyor. CHP ve AKP’li vekiller şehre kimlik kazandırılması için yapılacak girişimlere destek vereceklerini bildirdiler.

610
CHP Çanakkale Milletvekilleri Serdar Soydan ve Ali Sarıbaş, Vakıf İş Hanının olduğu bölgede güzel bir meydan düzenlemesi yapılması fikrini desteklediklerini bildirirken, AKP Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, vakıf iş hanının dış cephesinin iyileştirilmesi gerektiğini ifade ederek; “Özellikle sahil kesimindeki binaların görüntüleri değişmeli” dedi. AKP Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş de Belediye iş merkezi ile ilgili kamuoyunun duyarlılığına katıldığını ifade ederek, Vakıflar iş hanı için genel müdürlüğün belediye ile ortak bir proje yapmaya hazır olduğunu kaydetti.
 
Vakıf İş Hanı ve Belediye İş Merkezinin yıkılarak meydan olarak düzenlemesi fikri toplumun büyük kesiminden de destek buluyor. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız CHP Çanakkale Milletvekilleri Serdar Soydan ve Ali Sarıbaş, Vakıf İş Hanının olduğu bölgede güzel bir meydan düzenlemesi yapılması fikrini desteklediklerini bildirdiler.  AKP Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, vakıf iş hanının dış cephesinin iyileştirilmesi gerektiğini ifade ederken, “Özellikle sahil kesimindeki binaların görüntüleri değişmeli” dedi. AKP Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş de Belediye iş merkezi ile ilgili kamuoyunun duyarlılığına katıldığını ifade ederek, Vakıflar iş hanı için genel müdürlüğün belediye ile ortak bir proje yapmaya hazır olduğunu kaydetti.
 
“Mükemmel olur”
Kamuoyunun Belediye iş merkezi konusundaki duyarlılığına katıldığını ifade eden AKP Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş; “Vakıflarla ilgili de daha önce bir çalışmamız oldu. Ülgür beyle beraber vakıflar genel müdürüne gittik. Vakıflar genel müdürlüğünün gelir getiren bir binası olduğu için vakıflar mevzuatına göre bunu terk edemiyor. Diyor ki, bina karşılığında gelir getiren bir mülk verirseniz burayı terk ederim, takas ederim. Ama şuna varım belediye ile ortak proje yapalım. Yandaki arsayla beraber size daha küçük daha güzel bir bina yaparım da diyor. Bu Ülgür beyle beraber gittiğimizde ifade edildi. Vakıflar genel müdürlüğü buna hazır.   Belediye iş merkezi alanının yıkılarak genişletilmesi mükemmel olur. Şehir içine gelen turist otobüslerini park ettireceğimiz bir alan yok. Çimenlik kalesi ile Aynalı çarşıyı gezmeye gelenlerin park sorunu var. Orada geçici süreli park alanı da oluşturulabilir. Çanakkale ye o alan kazandırılabilir” dedi.
 
“Vakıf İş Hanını yıkın”
Vakıflar İş Hanı ve Belediye iş Merkezinin yıkılarak şehre kazandırılmasına tam destek veren CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, “Belediye iş merkezi konusu ben il başkanı iken gündeme gelmişti. Belediye başkanımızda bu işe karşı değil. Yeni bir düzenleme ile belediye iş merkezi oradaki ada, bizim eski parti binamızın olduğu adayı da katarak yeni bir meydan düzenlemesi yapmak gerekir” dedi.
 
Soydan şunları söyledi; “Yeni yapılacak bir meydan düzenlemesi ile Çanakkale’ye gelecek insanların, gerçekten hoşça vakit geçirebileceği, etkinliklerin yapılabildiği çok güzel bir meydan düzenlemesi yapılabilir. Vakıf iş hanı ile ilgili görüşlerimde aynı. Anafartalar Oteliyle ilgili sanki AKP istediği için oluyormuş gibi bir izlenim yaratıldı. Ama 2008 yılında bu işi başlatan bizdik. O gün vermediler. Ama şimdi istediğimiz noktaya geldiler. Çanakkale bu işten 4 Milyon TL kar etti. O dönem Ülgür Bey 4 Trilyon teklif etmişti. Şimdi bedava geri almış olduk. Arkadaşlarımız samimi ise vakıf iş hanı derhal Çanakkale’ye verilmelidir. O bölgede güzel bir meydan düzenlemesi yapılmalıdır.”
 
“Şehre kimlik kazandırmalıyız”
Çanakkale’nin kimlikli bir şehir olması için yapılacak çalışmaların titizlikle sürdürülmesi gerektiğini bildiren AKP Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir; “İskele medyanı olarak düzenleme büyük bir ihtiyaçtı. Orası halkımızın sıklıkla kullandığı bir alandı. O bölgenin meydan olarak düzenlemesi kente büyük katkı sağlayacak” dedi.
 
Vakıf İş Hanı ve Belediye iş Merkezi ile ilgili görüşlerini de aktaran Kaşdemir şunları söyledi; “ Belediye iş merkezinin durumu nedir. Belediye o konuda ne düşünür. Bunlarda önemli. Orası eski ve ihtiyaca cevap vermeyen bir bina,  yıkmak olabilir. Vakıflar iş hanının görüntü olarak karşıdan gelen insanlar için çok iyi bir görüntü vermediğini düşünüyorum. Yıkılmasa bile tadilat yapılarak, orada şehre kimlik verecek şehre ruh verecek bir yapı yaratılabilir. Çanakkale’ye gelen insanlarımız da şehir kimliğinin olmadığını ifade ediyorlar. Estetik bir güzellik olmadığını belirtiyorlar. Bu çok önemli. Şehre kimlik vermek adına bundan sonra yapılacak binalarda Çanakkale’ye özgü yapılara önem verilmeli. Vakıflar iş hanının yıkılıp yıkılamayacağı ile ilgili şu an bir şey söyleyemem. Özellikle sahil kesimindeki binaların görüntüleri değişmeli. Şehir güzellik kazanmalıdır.  Şehre kimlik kazandırmalıyız. Bu da sahilden başlar diye düşünüyorum. İnsanlarımız sahilde zaman geçirir sahili görmek ister. Yoğun kalabalık sahilde oluyor. Sahile kimlik kazandıralım ki şehre sirayet etsin.”
 
“Şehrin önü açılır”
Vakıflar İş Hanı ve yakınındaki alanın düzenlenmesi ile şehrin önünün açılacağını bildiren CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş; “Vakıflar iş hanının kaldırılarak iskele meydanına kadar yıkılırsa bu kapsamda devlet yerlerini verirse çok iyi olur.  Şehrin önü açılır. Belirtilen alan şehre kazandırılmalı ve meydan olarak kalmalıdır” dedi.
Paylaş