havadurum

Yeni Kasko Yasası gündemde

1 Nisan tarihinden itibaren başlaması düşünülen ve henüz taslak halindeki olan yeni kasko yasasına göre kaskoda farklı uygulamalar geliyor.

2009
Hazine Bakanlığı tarafından çalışmaları yapılan ve sigorta şirketlerine gönderilen taslakla ilgili görüşler değerlendirildikten sonra kabul edilmesi durumunda yapılacak değişikliklerle piyasa değeri üzerinden hasar ödemesinden, aracın nerede onarılacağına ve onarımda hangi yedek parçanın kullanılacağına kadar getirilen şartlar fiyatları da etkileyecek.
 
 
Alkollü sürücüye hasar ödenmeyecek
Yeni Kasko Yasasına göre farklı bir dizi yeniliklerin geleceğini kaydeden sigorta şirketleri alkollü sürücüye yeni yasa ile hasar ödenmeyeceğini, kasko primlerinin artacağını, yaralanan hayvanların iyileştirilmesi, yine kasko şirketinin sorumluluğunda olacak. Hasarın tamirinde orijinal parça istenmesi durumunda fiyatların yüzde 50 artabileceği öne sürülürken yasa taslağı ile ilgili gazetemize açıklama yapan AK Sigorta Acente Yetkilisi Nadide Altın: “Bakanlık süreçte sigorta şirketlerinin görüşüne başvurdu. Taslağa ilişkin netleşen bir durum yok. Kasko fiyatları bilindiği gibi değişkenlik gösteriyor. Değişkenlik göstermesindeki temel kriterler aracın özellikleri, yaşı, kaza durumu gibi konular” dedi.
Paylaş