Yeni bir soygun düzeni

Yol-İş Sendikası üyesi karayolları işçileri
Karayolları Şube Şefliği önünde eylem gerçekleştirdi. Türkiye genelinde Karayolları Genel Müdürlüğü ve müdürlüklere bağlı şubelerde hizmetin özelleştiril-mesine karşı çıkan Yol İş Sendikası üyeleri, özelleştirmeye karşı isyan etti.

624
Türkiye genelinde Karayolları Genel Müdürlüğü ve müdürlüklere bağlı şubelerde hizmetin özelleştirilmesine karşı çıkan Yol İş Sendikası Üyeleri, Karayolları Çanakkale Şubesi önünde basın açıklaması yaparak özelleştirmeye karşı tepkilerini dile getirdi. CHP Milletvekili Serdar Soydan’ın da destek verdiği eylemde Yol- İş Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Muharrem Yıldız bir açıklama yaptı. Yıldız bakım hizmetlerinin özelleştirmesinin yeni bir soygun düzeni olduğunu belirterek, halkın alın teri ile kazandığı vergilerin birilerine ihale yoluyla peşkeş çekilmesine tepki gösterdi. Yıldız, Türkiye Cumhuriyeti’nde 01.01.2013 tarihinde başlatılan yeni bir soygun düzeni olduğunu iddia ederek: “Bu bir özelleştirme değil, yeni bir soygun düzenidir. Tükiye Yol İş Sendikası 10 yıldır taşeron işçilerle birlikte çalışmaktadır. Bu karar yargıtaydan onaylanmasına rağmen personeller karayollarından alınmak yerine hizmet özelleştirilerek dışarıdan alınmaktadır. 1 Ocak’tan itibaren yapılan ihalelerle gelinen süreçte yeni işçiler işe başlamış, karayollarının elindeki makine parkı ise çok ucuz bedellere kiralanmıştır” dedi.
 
 
İşçilere sadece 20 bin TL ödedi
Yapılan ihalelerin kamu yararı içermediğini belirten Yıldız Biga-Çanakkale arasında çalıştırılan temizlik işçisi bayanların makyaj ve göz boyama olduğunu belirtti. İhaleyi alan müteaahitin devlet tarafından desteklendiğini ve temizlik işçisi bayanlara sadece 20 bin TL ödendiğini belirten Yıldız firmanın ise 4,5 milyon, KDV ve fiyat farkı aldığını söyledi.
 
Yıldız bunun yeni bir soygun düzeni ve halkı uyutarak vergilerle sermayeye peşkeş çeken zihniyetin bir uygulaması olduğunu ve birilerine: “ Alın siz yiyin” dediklerini söyledi.
 
“Bayan işçiler sadece yolları temizledi”
Son teknoloji ile yapılmış karayollarında bakıma bile ihtiyaç duyulmadığını ifade eden Yıldız Karayollarında bakım maliyetlerinin bile gerekmediği bir dönemde ihale sonucu bayan işçilerin ise sadece yolları temizlediğini söyledi.
 
Yıldız ihalelerde firmaların ne kadar yavaş yaparlarsa o kadar kar mantığı ile yaklaştıklarını belirterek, Tedaş’ın özelleştirilmesi sonucunda firmanın enerjiyi getirdiğini ve halkın kullanmak durumunda kaldığını belirerek hizmet ihalelerinde ise mantığın böyle olmadığını söyledi.
 
Yıldız: “Bu soygun düzeni devam ederse bu işçileri Kızılay, Tandoğan, Sıhhiye Meydanı iyi bilir. Sesimizi daha çok çıkaracağız. O koltukta oturanları rahat bırakmayacağız “dedi.
 
“İktidarın ustalıkla ustaca götürmesi”
CHP Milletvekili Serdar Soydan da karayolları işçilerinin haklı mücadelesine destek verdiğini belirterek karayollarındaki özelleştirmenin AKP’nin ustalık döneminde ustalıkla götürme anlayışının bir neticesi olduğunu söyledi.
 
Soydan: “AKP birilerine gel sen benim destekçim ol, burayı al, hiç de masraf etme. Her gün cebine de 145 bin lirayı koy diyerek her yıl birilerine para aktarıyor. AKP döneminde memlekette satılmadık peşkeş çekilmedik yer, fabrika kalmadı. Birçok zenginler yaratıldı. AKP nerelerden nasıl zenginler yaratabilirim derdinde” diye konuşarak mücadeleyi CHP olarak destekleyeceklerini ve TBMM’ye de taşıyacaklarını söyledi.
Paylaş