Yeni bir ocağımız daha oldu!

Çanakkale`de merkeze 22 kilometre uzaklıkta bulunan Kestanecik Mevkii`nde Orta Truva Madencilik tarafından Kuvars Maden Ocağı için ÇED süreci başlatıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü`nün internet sitesinden yapılan açıklamada ilgili şirketin ÇED dosyasının incelenip uygun bulunduğu ifade edildi. Konuyla ilgili olarak ise eleştiriler de ardı ardına gelmeye başladı.

795
Çanakkale`de merkeze bağlı Kestanecik Tepesi Mevkiindeki Orta Truva Madencilik San. Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Kuvars Maden Ocağı başvurusu yapıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü`nün internet sitesinden yapılan açıklamada başvurunun olumlu olarak bulunduğu ifade edildi. Yapılan açıklamada “Kuvars Ocağı projesi ile ilgili olarak Çanakkale Valiliğimize sunulan dosya, Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği`nin 17. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur” denildi.
 
Orta Truva`de Newmont/pilotgolt izleri
Çevre ve Şahircilik İl Müdürlüğü`nün internet sitesinden yapılan açıklamanın ardından sosyal medyada da eleştiriler birbiri ardına geldi., Orta Truva şirketinin Newmont/Pilotgold altın şirketleri ile ilişkisi olduğu ileri sürülerek, faaliyetin gerçekleştirileceği ÇED alanının; Çanakkale il merkezine kuş uçuşu yaklaşık 26,5 km, en yakın köy olan Yukarışapçı köyüne ise yaklaşık 4,22 km mesafede bulunduğu ileri sürüldü. ÇED alanına en yakın yerleşim yeri ise 350 m uzaklıktaki Karaburunlar Damları mevkiinde bulunan hane olduğu iddia edilirken, aynı bölgede Koza altın işletmesinin de CED sürecinin devam ettiği ve Koza Altın şirketi sahasının Atikhisar Barajına 3 km mesafede olduğu belirtildi.
Paylaş