havadurum

Yeliz Emlak’a molotoflu saldırı

Eylül ayı içersinde açılışını Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan’ın yaptığı Yeliz Emlak kimliği belirsiz kişi veya kişilerin Molotof kokteyli saldırısına uğradı. Açılış sırasında cemaat evleri konusunda Yeliz Emlak Sahibi Yeliz Sezer ve Belediye Başkanlarının yaptığı açıklamalara provokatif yayınları ile kent barışına zarar veren yandaş site tepki göstermişti.

2056
Açılışı sırasında Çanakkale’de faaliyet gösteren cemaat evlerinin gündeme geldiği Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Kepez Belediye Başkanı Ö. Faruk Mutan’ın bu konuya ilişkin görüşlerini bildirdiği, Yeliz Emlak sahibi Yeliz Sezer’in de gazetemize yaptığı açıklamada “Bu evlerde çocukların beyinlerinin yıkandığını, abla ve ağabey sisteminin geçerli olduğunu, bazı esnaflarda da bu sisteme destek vermektedirler“ şeklindeki sözleri bir kısım müstear isimli köşe yazarları ve paravan ve yandaş sitelerin hedefi haline gelmişti. Yandaş site bu gelişme karşısında ismini açıklamayan bir öğretim üyesinin aba altından sopa gösteren açıklamasını şu şekilde vermişti: ”Aklınızı başınıza alın. Bu üniversitede Türkiye’nin tüm çiçekleri, tüm renkleri var. Onlardan hangisini koparmaya kalkarsanız büyük bir katliamı başlatmış olursunuz, ülkeye ve geleceğimize yazık etmiş olursunuz. Sakın ha uzattığınız o eli daha ileri götürmeyin.”
 
“Siyasi görüşlerim nedeniyle yapıldı”
İşyeri sahibi Yeliz Sezer saldırının siyasi görüşleri nedeniyle yapıldığını tahmin ettiğini böylesi saldırılar ile düşüncelerinin yok edilemeyeceğini belirtti. Molotoflu saldırı sonrasında ofisteki malzemeler zarar görürken güvenlik güçleri faillerin belirlenmesi için çalışma başlattı.
Paylaş