havadurum

Yaz ayında ev yapımı hazırlanabilen 5 içecek tarifi...

Yaz aylarında soğuk içecekler sıklıkla tercih ediliyor. Sıcak havalarda serinleten içecekler serinlemek için yardımcı oluyor.

523
Sıcak havalarda serinlemek için bir numara tercihlerden bir tanesi. Kolayca hazırlanabilecek olan içecekler sıklıkla aranıyor. Evdeki malzemelerle kolayca hazırlanabilecek içecekleri sizler için derledik.
Çilekli limonata

Malzemeler: 15-20 adet çilek, 3 adet limon, 3/4 su bardağı toz şeker, 5 su bardağı su
Hazırlanışı: Limonların kabuklarını rendenin ince kısmıyla aldıktan sonra sularını sıkın. Limon kabuğu rendesini bir kase içinde toz şekerle birlikte karıştırarak 1-2 dakika yoğurun. Üzerine limon suyunu ilave edin. Şeker eriyene dek karıştırın. Üzerine limon suyunu ilave edin. Şeker eriyene dek karıştırın. Üzerine limon suyunu ilave edin. Şeker eriyene dek karıştırın. Üzerine limon suyunu ilave edin. Şeker eriyene dek karıştırın. Süzdüğünüz karışıma suyu da ilave ederek bir sürahiye aktarın. Soğutmaya bırakın.

Soğuk Latte
Malzemeler: 2 tatlı kaşığı granül kahve, 1/2 çay bardağı sıcak su, 2 çay kaşığı şeker, 10 küp buz, 2 su bardağı soğuk süt

Hazırlanışı: Granül kahveleri bardaklara pay edin. Üzerine şekeri ve sıcak suyu ilave edin. Karıştırın. Üzerine soğuk sütü ekleyin. En son buzları ilave edin ve içeceğiniz hazır. Afiyet olsun.

Şeftali Kompostosu
Malzemeler: 6 adet orta boy şeftali, 2 su bardağı toz şeker, 8 su bardağı su, 4 adet karanfil, 1 adet çubuk tarçın

Hazırlanışı: Bol suda yıkadığınız şeftalilerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra dilimleyin. Su ve toz şekeri derin bir tencereye alın. Tel bir çırpıcı yardımıyla şeker eriyene kadar karıştırın. Karanfil ve çubuk tarçın ilavesiyle kısık ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayan şerbet karışımına şeftali dilimlerini katıp kısık ateşte 10-15 dakika kadar pişirin. Çubuk tarçın ve karanfilleri içinden çıkartın. Oda ısısında ılınan kompostoyu buzdolabında soğuttuktan sonra meyve dilimleriyle birlikte servis edin.

Atom
Malzemeler: 2 su bardağı günlük süt, 1 adet büyük boy muz, 1 adet kivi, 2 tatlı kaşığı Nutella, 1 buçuk tatlı kaşığı bal

Hazırlanışı: Bütün malzemeyi blendera atın ve ve homojen bir hale gelene dek karıştırın. Afiyet olsun.

Çilekli milkshake
Mevsim meyvelerinin tadını dondurma ve süt ile zirveye taşımaya ne dersiniz? İşte bir milkshake'e en çok yakışan meyve olan çileğin, tüm yazın en lezzetli içeceğine dönüşme hikayesi!

Malzemeler: 1 su bardağı soğuk süt, 2 top vanilyalı dondurma, 100 gram çilek, 1 yemek kaşığı kadar şeker, 2-3 parça buz.

Hazırlanışı: Çilekleri iri parçalar halinde doğrayıp blenderde püre haline getirin ve ardından dondurma, şeker, süt ilave edin. Köpürünceye kadar blender ile iyice karıştırın. Üzerini nane yaprağı ile süsleyip soğuk servis edin.
(Esra Güller)
Paylaş