havadurum

Yavaş, ‘hızlı’ adımlarla ilerliyor

30 Mart seçimlerinin ardından göreve gelen Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, zor dönemler geçirdiklerini ancak, ilk 7 aylık dönemde önemli çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, beldede, altyapıdan, sosyal yaşama ve ticari alanlara yönelik yatırımlar yaptıklarını dile getirdi. Yavaş,Zor bir süreçten geçtik, ancak bu kısa sürede Umurbey Belediyesi olarak, güzel işlere de imza attık” dedi.

956
 
 
Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, gazetemize yaptığı açıklamasında 30 Mart seçimlerinin ardından geçen süreç içindeki çalışmalarını anlattı. Yavaş, teknik ekipman alımlarından, yatırımlarına kadar birçok konuda bilgiler vererek, “Belediyeye geldiğimiz günden bu yana, belediyelerin sosyal hizmetler noktasında elini güçlendiren yasanın çıkacağı duyumunu aldık. Umurbey Belediyesi Hizmet Grupları ismiyle şirketimizi kurduk. Göreve geldiğimiz ilk 7 ayda altyapıdan, beldenin sosyal hayatına, kültürel etkinliklerden ticari hayatına dair önemli çalışmalara imza attık. Altyapı çalışmalarında kullanılmak üzere yeni bir kepçe aldık. Zor bir süreçten geçtik, ancak bu kısa sürede Umurbey Belediyesi olarak, güzel işlere de imza attık. Ben Umurbey`de istediğimiz çalışmalara yapabilme adına, çalışmalar yapmak için sık sık Ankara ve İstanbul`a gittim. 7 ayda tam 47 bin kilometre yol yapmışım. Bu da benim için önemli bir göstergedir” dedi.
 
 
“Benzin istasyonunun performansı arttı”
Gazetemize yaptığı açıklamalarında çalışmalarını ayrıntılı bir şekilde anlatan Yavaş, belediyenin en önemli gelir kaynaklarından biri olan benzin istasyonunda da satışların arttığını ifade etti. Yavaş, açıklamasında “Göreve geldiğimizin hemen arkasından ilk yaptığımız uygulama Belediyemize ait işletmelerimizin gücünü artırmak oldu. Bu doğrultuda, petrol ofisimizin yanına bir alan açarak, burada hem yol kenarlarındaki meyve-sebze satıcılarına düzenli bir şekilde yer vereceğiz hem de Çanakkale-Biga arasındaki beldemiz girişinin daha estetik görünmesini sağlayacağız. Göreve geldiğimizde düşük bir kar marjına sahip olan petrol ofisinin kazancı bugün eskiye oranla çok daha iyi bir düzeydedir” dedi.
 
 
“Soğuk hava deposu bizim için önemli”
Beldenin en önemli gelir kaynaklarından biri olan meyveciliğe büyük önem verdiklerini de anlatan Yavaş, bu doğrultuda soğuk hava deposuna da önemli yatırımlar yaptıklarının altını çizdi. Yavaş, “Yine göreve geldiğimizde yaptığımız işlerin en önemlilerinden biri buzhanedir. Buzhanenin makineleri bozuktu, onlarla ilgilendik. 325 bin lira civarında bir yatırım yaptık buzhaneye. Makine-ekipman desteği ve fiziksel şarlarının iyileştirilmesi noktasında yaptığımız yatırımları ben çok önemsiyorum. Oda oda soğutma sistemlerini tamamen değiştirdiğimiz buzhanenin, şimdi meyvelerini alıyoruz. Buzhaneye toplum bin 300 civarında palet yaptırdık, forklift aldık” dedi.
 
 
UCZ Market hizmete girdi
“Sosyal etkinliklerimize de ilk dönemimiz olmasına rağmen ağırlık vermeye çalıştık” diyen Başkan Yavaş, “Bu yıl ülkemizde ve dünyada yaşanan olaylar nedeni ile festivaller biliyorsunuz iptal edildi. İlk yağlı güreş etkinliğimizi yaptık. Türkiye`nin İsmail Balaban gibi önemli pehlivanlarının da aralarında bulunduğu 24 pehlivanımızı getirdik. Bu etkinliğimiz bölgemizde de büyük ilgi gördü. Meydanımıza ve kahvehane önlerine üzerinde Umurbey Belediyesi yazan tentelerden koyduk. Bahçe yollarımızı düzenledik. Özel İdare`den aldığımız çay bahçesinin temelini attık, önümüzdeki süreçte üzerini çıkacağız. Umurbey UCZ Marketi açtık. Belediye tanzim satışı şeklinde işletiyoruz” şeklinde konuştu.
 
“Beldedeki sosyal hayat bizim için önemli”
“Bu zamana kadar toplam 18 işçi aldık” diyen Yavaş, “Daha önceden yollarla ilgili ciddi bir parke taş borcu vardı, onların büyük bir bölümünü ödedik. 30 gün boyunca ramazanda iftar verdik. Beldemizdeki yaşlılara evlerinde hizmet vermeye çalışıyoruz. Sağlık ocağına çıkan ödenek ile sağlık ocağımızın yapımı sürüyor. Belde Kütüphanemiz ihale aşamasında, 113 bin lira ödenek ile yenileme çalışmaları sürüyor. İlk ve ortaokulumuzun bakıma ihtiyacı vardı. Çocukların zaman geçirebilecekleri alanları yoktu. Bunun için gerekli çalışmaları yaptık. Taş döşedik ve hizmet alımı yoluyla okula personel verdik. Temizlik ve kalorifer hizmetlerini yerine getiren personeller belediyemizin personelleridir. Umurbey merkeze ve girişine heykel yaptırıyoruz. Beldemiz girişine tak gibi kapı gibi bir şey düşünüyoruz. Umurbey-Çanakkale ulaşımının acilen düzenlenmesi gerekiyor. Zaten beldemiz ulaşım sorununu çözemediği için göç vermiş bugüne kadar. Ancak yeni alacağımız küçük minibüsler ile bu sorunu çözerek, ulaşım noktasında beldemizin önemli bir sıkıntısını aşmak istiyoruz. Saat başlarında iki yönlü hareket edecek ve ne Umurbey`e ne de Çanakkale`ye ulaşmakta sorunumuz kalmayacak” ifadelerini kullandı.
Paylaş