Yat Limanı’nda meclis devre dışı...

ÇTSO tarafından yapılması düşünülen ve polemiklere neden olan Yat Limanı Projesi’nin Ticaret Odası tarafından geri çekilmesi Çanakkale Belediye Meclisi Ocak Ayı toplantısına damgasını vurdu.. Polemiklere neden olan Yat Limanı Projesi’nin Ticaret Odası tarafından geri çekilmesini ve Bakanlığa sevkini değerlendiren Başkan Gökhan: “Proje Belediye Meclisi’ne sunulmadan geri çekildiyse meclisi bağlamaz. Proje üzerinde daha fazla polemik yapılmasına gerek yok. Zaten ret oyu verecektik” dedi. Öte yandan Başkan Gökhan, Barbaros Mahallesi Muhtarlığı tarafından yapılan ankete de tepki göstererek; “Yurtlardaki çocuklara imza attırmışlar, kimi kandırıyorsunuz?” diye konuştu.

793
“Kazdağları’ndaki mücadeleye ölümüne devam edilecek”
Başkan Gökhan meclis üyelerine 21 Aralık 2012 tarihinde CHP Milletvekili Serdar Soydan ile birlikte Kazdağları Bayramiç Karaköy dere kolunda yaptıkları gezi ve halkla görüşme ile ilgili görselleri paylaşarak Kazdağları’nda elması ile ünlü köyün 2 kilometre üzerinde iki tepede altın arama çalışmalarının sürdüğünü ve o köylerin daha işlem olmadan sularının kirlendiğini ve şişe suyu tüketmeye başladıklarını söyledi. Gökhan Kazdağları’nda mücadeleye ölümüne devam edeceklerini belirterek, ziyaret sırasında köylülerle görüştüklerini ve herkesten önce onların bu bölgeyi sahiplenmesi gerektiğini anlattıklarını belirterek: “O kadar konuşuyoruz. Arif olan anlar, anlamayana da sözümüz yok” dedi.
 
 
Belediye Ocak Ayı Meclisi’nin gündemine Başkan Gökhan’ın CHP Milletvekili Serdar Soydan ile birlikte Kazdağları Bayramiç Karaköy’e yaptıkları gezi sonrası yaptığı değerlendirme ve ÇTSO tarafından yapılması planlanan yat limanı konusundaki atılan geri adım damgayı vurdu. Çanakkale Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında açılış konuşması yapan Başkan Ülgür Gökhan geride bırakılan bir ay boyunca kentte gerçekleşen önemli olayları değerlendirdi.
 
Kazdağları’ndaki mücadeleye ölümüne devam edilecek”
Başkan Gökhan meclis üyelerine 21 Aralık 2012 tarihinde CHP Milletvekili Serdar Soydan ile birlikte Kazdağları Bayramiç Karaköy dere kolunda yaptıkları gezi ve halkla görüşme ile ilgili görselleri paylaşarak Kazdağları’nda elması ile ünlü köyün 2 kilometre üzerinde iki tepede altın arama çalışmalarının sürdüğünü ve o köylerin daha işlem olmadan sularının kirlendiğini ve şişe suyu tüketmeye başladıklarını söyledi. Gökhan Kazdağları’nda mücadeleye ölümüne devam edeceklerini belirterek, ziyaret sırasında köylülerle görüştüklerini ve herkesten önce onların bu bölgeyi sahiplenmesi gerektiğini anlattıklarını belirterek: “O kadar konuşuyoruz. Arif olan anlar, anlamayana da sözümüz yok” dedi.
 
ÇTSO Yat Limanı konusunda belediye meclisini devre dışı bıraktı
Çanakkale Belediye Meclisi Ocak Ayı’nda ÇTSO tarafından yapılması düşünülen ve polemiklere neden olan Yat Limanı Projesi’nin Ticaret Odası tarafından geri çekilmesini ve Bakanlığa sevkini değerlendiren Başkan Gökhan: “Proje Belediye Meclisi’ne sunulmadan geri çekildiyse meclisi bağlamaz. Proje üzerinde daha fazla polemik yapılmasına gerek yok. Zaten ret oyu verecektik” derken Barbaros Mahallesi tarafından yapıldığı öne sürülen mahallelinin yat limanı hakkındaki görüşlerini irdeleyen anketi de değerlendiren Gökhan tepki göstererek: “ Yurtlardaki çocuklara imza attırmışlar, kimi kandırıyorsunuz?” dedi.
 
“Kentte eski, tehlikeli ve yaşanması uygun olmayan yapıları
tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyoruz
Gökhan geçen ay meclis toplantısında Kentsel Dönüşüm konusu ile ilgili gündeme gelen 54 Evler konusu ile ilgili belediyenin mimar ve plancılarla bir çalışma içine girdiğini kaydederek planlamanın uygun bir hale getirildiğini ve 54 Evler ile ilgili kentsel dönüşüm konusunda adım atılması konusunda takdirin mecliste olduğunu söyledi. Gökhan kentte Fevzipaşa’da başlayan Kentsel Dönüşüm sürecini, Barbaros Mahallesi’ndeki sürecin takip ettiğini belirterek, Barbaros’ta binaların yenilenmesi ve bu bölgenin önem kazanması sonucunda kendiliğinden bir dönüşüm sürecinin yaşandığını söyledi. Gökhan hedeflenenin kentte eski, tehlikeli ve yaşanması uygun olmayan yapıları tamamen ortadan kaldırmak olduğunu belirtti.
 
“Vakıf Üniversitesi konusunda ilerleme var”
Gökhan mecliste Hüseyin Akif Terzioğlu Vakfı tarafından yapılması planlanan Vakıf Üniversitesi ile ilgili ilerleme kaydedildiğini belirterek, strateji çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
 
“İnşaat Mühendisleri Odası ile Belediye arasında yapılan işçi eğitimine ait protokol önemli”
İnşaat Mühendisleri Odası ve belediye arasında yapılan inşaat işçilerine verilecek eğitime yönelik protokole de değinen Gökhan bu adımın önemli bir adım olduğunun altını çizerek, bununla birlikte önümüzdeki süreçte inşaatlarda işçilik ve kalitenin artmasını beklediklerini söyledi.
 
“2015’e hazırlık kapsamında 90.Yıl Kültür Merkezi ile ilgili öneriler geliştildi”
2015 hazırlıkları noktasında halen tiyatro gösterilerinin yapıldığı 90.Yıl Kültür Merkezi ile ilgili yerin Kültür Binası veya Barış Müzesi olması noktasında öneriler sunulduğunu söyledi.
 
“Belediye cenazeden sonra taziye yemeği verilecek”
1 Ocak 2013’ten itibaren su ücretlerinde akıllı sayaçlarda daha fazla olmak üzere ortalama yüzde 17’ye varan bir indirime gidildiğini belirten Gökhan cenaze işlerinde de ilave bir değişiklik yapıldığını söyledi. Gökhan vefat eden kişinin ailesine ücretsiz ulaşım desteğinin yanı sıra moral ve destek anlamında belediyenin kefen, gülsuyu, tahta, ibrik gibi malzemeleri ücretsiz temin edeceğini ve belediye tarafından cenazeden sonra taziye yemeği verilmeye başlanacağını söyledi.
 
Mecliste Fatma Olcay Sağlamto Tarihi Kent Komisyonu’nun yaptığı çalışmalar ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin Kadın meclis üyeleri ile yaptığı toplantılar hakkında bilgilendirme yapmak için önerge verdi. Olcayto’nun önergeleri oy birliği ile kabul edildi. 19 maddeden oluşan Ocak 2013 belediye meclis gündeminde 10 maddelik imar teklifinin ilk üç maddesinin görüşülmesine oy birliği ile karar verilirken, ek gündem ikinci maddesi olarak T cetvelinde düzenlemeye gidildi. Gökhan zabıta biriminin kendilerine alınan iki motosiklet yerine bir kamyonet alınması talebinde olduklarını belirterek bu talebin de gündeme alınmasını istedi. Mecliste Denetim Komisyonuna üye seçimi görüşülürken, her partiden bir aday belirlendi. Kapalı oylama usulü yapılan oylama sonucunda CHP grubundan Muzaffer Özgen, AKP’den Eren Kemerli, MHP’den ise Levent Burak Ünal’ın isimleri geçti. Oylama sonunda Ünal ve Kemerli 22 oy alırken, Özgen 20 oy aldı. Belediye meclisinde bir diğer maddede ise 92 işçiye ait mevcut sözleşme şartlarında mevcut hakların dışında ilave ücretlerinin belirlenmesi konusu ve boş kadro 1104 geçici işçi vizesi görüşüldü.
 
“92 yoksul öğrenciye indirim kartı”
Yine 2013 yılında kentte başvuruda bulunan 92 yoksul öğrenciye toplu taşıma ücretlerinde belirli kriterler çerçevesinde indirim yapılması konusu görüşüldü. İçkili yerler bölgesi ile ilgili 3 ayrı noktanın içki satmak için Sosyal İşler Komisyonuna başvuruda bulunduğunu belirten Zabıta Birimi yerlerin bölgesel değil de, noktasal olması nedeniyle işlem yapılamadığını belirtti.
Paylaş