"Yaşam mücadelesi sürecek"

426
Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği`nde yapılan denetimler sonucu 51 Bin 730 TL idari para cezası kesilmiş ve 2017 yılında Ayvacık`ta meydana gelen depremin ardından depremzede çocuklara yönelik bot yardımları ile ilgili olarak da Edremit Kaymakamlığı tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu. Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Başkanı ve Ekoloji Birliği Eşsözcüsü Süheyla Doğan, söz konusu suç duyurusu ve cezalara tepki gösterdi. 
"Verilemeyecek hesabımız yok"
Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Doğan, bölgede verilen yaşam mücadelesinin bir takım güç odaklarını rahatsız ettiğini, önce, yerel bir gazetede derneği yönelik bir karalama kampanyası başlatıldığını ardından da denetimlerin ve cezaların birbiri ardına geldiğini söyledi. Doğan, "Bergama mücadelesinden bu yana ülkemizin her yanında yaşam savunucularına yapılan saldırının aynısı idi. Kimin/kimlerin bu talimatı verdiğini merak ediyoruz. Karalama kampanyasının arkasından hızla Edremit Kaymakamlığı tarafından vergi dairesi uzmanları ile birlikte derneğimizin tüm kayıtları sıkı bir denetimden geçirildi. Bizim veremeyecek hiçbir hesabımız da yok. Ancak denetimin amacı mutlaka bir hata bulmak ve cezalandırmak olunca, uyarı ile, ihtar ile düzeltilebilecek ufak tefek işlemler ne yazık ki astronomik cezalara ve savcılığa yapılan suç duyurularına kadar geldi" dedi. 
KEP`ten destek 
Cezaların ardından Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği`ne destekler da artmaya başladı. Biga Yarımadasında yer alan ekoloji örgütleri, son dönemde ekoloji örgütlerine yönelik baskı, ceza, itibarsızlaştırmaya karşı Kazdağları Ekoloji Platformu`nun çağrısı ile Altınoluk`ta bir araya geldi. Çevre örgütleri, idari para cezasına maruz kalan Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği merkezine destek ziyareti yaptı. Ekoloji Birliği Eş sözcüsü Süheyla Doğan ve Kazdağları Ekoloji Platformu Eş Sözcüsü Emine Pehlivan yaptıkları açıklamalarında Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları ve Burhaniye Çevre Platformu`na yönelik cezalara, yerel basın aracılığı ile yapılan itibarsızlaştırma, kriminalize etme çabalarına karşı tepkiler dile getirildi.
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş