Yaşam hakkı en değerli haktır

Çanakkale Kadın El Emeğini Değerlendirme ve Kadın Danışma Merkezi (ELDER) Başkanı Nilgün Özkan dernek binasında artan şiddet olayları ve kadın cinayetleri ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

837
 
ELDER Başkanı Nilgün Özkan Türkiye’nin son dönemlerde yaşanan ve basına yansıyan kadın cinayetleri ile sarsıldığına dikkati çekerek son yıllarda kadın ölümlerinde yüzde 1400 gibi bir artışın yaşandığını kaydetti. Özkan şiddet oranındaki tırmanış ile ilgili Mart ayında çıkarılan 6284 sayılı yasa kadının şiddetten korunmasını devlete asli görev olarak yükleyen yasal mevzuattan ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine bağlı açılan ve sayısı 12’yi bulan ŞÖNİM’lerden haberdar olduklarını ama atılan bu adımların ölümlerin ötesine geçme konusunda yeterli olmadığını söyledi. Özkan barışın kenti diye bilinen Çanakkale’de dahi alınan tedbir kararlarının 400’ü geçtiğini, öldürülen kadın sayısının 3’e ulaştığını belirtti.
 
Özkan; “Yaşam hakkı bütün insanların en değerli hakkıdır. Buna son vermenin hiçbir gerekçesi olamaz Hayatın birlikte güzel olduğunu anlamak lazımdır. Sevmek ve sevdiğinle var olmak mutlulukların en büyüğü iken bizler hala yok olmaları ve en kötüsü yok etmeleri konuşuyoruz” derken sağlıklı iletişim kurma yolları konusunda küçük yaştan itibaren eğitim verilmesi gerektiğini ve bununla ilgili derslerin Milli Eğitim müfredatına girmesi ve ana ders niteliğinde okutulması gerektiğini kaydetti.
 
ELDER’in şiddete sıfır tolerans ilkesiyle mevcut durum ile savaştığını ve kadınlara rehberlik etmeye devam edeceğini söyleyen Özkan : “Önümüzde ki sezon farkındalık çalışmalarına ağırlık vererek hukuksal bilgilendirmeler ve kurumlarla işbirliği yaparak çalışmaya devam edeceğiz. Artık herkes anlamalı ki mutlu ve refah toplumlar ancak mutlu kadınlar ile mümkündür” dedi.
Paylaş