havadurum

Yasa çıkıyor, uygulama yok

Çanakkale’de ekmekte 1 Temmuz da başlaması düşünülen değişiklikte bir ilerleme sağlanamadı. Ekmekteki karışımı fırıncılar yaparken Çanakkaleliler eskisinden farkı olmayan ekmekleri tüketmek zorunda kalıyor.

323
Çanakkale’nin, 1 Temmuz`da eski ekmeklere veda ederek, az tuzlu, düşük gramajlı ama doygunluk hissi veren ekmekleri evlerinde tüketmesi planlanıyordu. Ancak bugüne kadar bu değişiklikten beklenen sonuç alınamadı.
 
 
Ekmek yapımı konusunda fırıncılara eğitim verildiğini bildiren Çanakkale Lokantacılar ve Gazinocular Oda Başkanı Selahattin İş; “Fırınlarda çalışan işçilere de eğitim verilecek. Milli Eğitim ve Tarım İl Müdürlüğünden yetkililer eğitim verecek. Kursu bitirenlere sınavdan sonra belge verilecek. Tarım İl Müdürlüğü ekmek konusunda ciddi bir çalışma yapıyor. Gece gündüz denetim yapıyorlar” dedi.
 
Başkan İş şunları söyledi; “ Çıkan kanunlar hem uygulanamıyor. Buna zaman ve eğitim gerekiyor. Eğitimlere devam edeceğiz. Şu ana kadar % 60-70 ilerleme var. Gün geçtikçe daha iyi olacak. Fabrikalar buğday alıp un üretip ekmek unu fabrikalarda yapılırsa fırıncıların işi o zaman daha rahatlayacak. Yulaf, çavdar, mısır, kepekli ekmek poşete giriyor. Normal ekmeklerin poşete girmesi mümkün değil. Zaman gerekiyor, maliyet yüksek. Gün geçtikçe ekmeğin karışımı oturacaktır. Bunlarda eğitimlere katıldıkça düzelecektir. Karışımları fırıncılar yapıyor. Tarım il müdürlüğü yardımcı oluyor. Eğittikçe yanlışlar doğruyu bulacaktır. Hem vatandaş hem halk hem de esnaf daha rahat daha huzurlu olacaktır.”
Paylaş