Yardımlar devam edecek

Ezidi halkı için ikinci yardım kamyonu gönderilecek. Ezidi halkı için topladıkları yardımı Diyarbakır’a ulaştıran Çanakkale Belediyesi, STK temsilcileri ve Kent Konseyi Mahalle Meclisi üyelerinden oluşan heyet, dün Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı makamında ziyaret ederek izlenimlerini aktardılar.

727
 
 
Çanakkale Belediyesi öncülüğünde ve kentteki duyarlı STK’ların desteği ile Kardeş Kent Sur Belediyesi’ne sığınan IŞİD mağduru 500 kadın ve çocuk için başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan malzemeleri teslim eden Çanakkale heyeti, oradaki izlenimlerini ve düşüncelerini Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile paylaştı. Ziyarette yardım kampanyasının öncülüğünü yürüten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın eşi Hale Gökhan da yer aldı. Ziyarette Uluslararası Basın Örgütü (IPI) Yönetim Kurulu üyesi ve Çanakkale Olay Gazetesi sahibi Aynur Ganiler, Sur Belediyesi tarafından gönderilen hediyeyi Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`a teslim ederken, ziyarette Sur Belediyesi Eş Başkanı Seyid Narin`in kardeş kent Çanakkale Belediyesi tarafından Sur Belediyesi`ne gönderilen yardımlar nedeniyle yaptığı teşekkür konuşması da Başkan Gökhan`a izletildi.
 
 
"Batı`dan giden ilk yardım Çanakkale`den"
Barışın kenti Çanakkale`den gönderilen yardımın önemine değinen Uluslararası Basın Örgütü (IPI) Yönetim Kurulu üyesi ve Çanakkale Olay Gazetesi sahibi Aynur Ganiler; "Ezidi halkının, kardeş kent belediye başkanının ve eşinin selam ve sevgilerini getirdik. Özellikle Hale Gökhan`a da sevgilerini ilettiler. Bizler, Çanakkale Belediyesi`nin öncülüğünde sürdürülen kampanyayı anlattık. Onlar için bu kampanya çok önemli. Çünkü çoğu eşini kaybetmiş durumda. Çocuklarını yolda kaybedenler var. Çanakkale Belediyesi`nin yürüttüğü bu kampanya gerçekten çok anlamlı oldu. Batı`dan giden ilk yardım kampanyası Çanakkale`den geldi. Barışın kentini ve halkını Ezidi halkına anlattık. Şu an için durumları iyi. Bir hastane kurulmuş ve sağlık sorunları orada gideriliyor. Havaların soğumasıyla beraber o çadırlar işlevsiz olacak. Konteynırlara taşınmak istiyorlar" dedi.
 
 
"Kış aylarında ne yapacaklarını düşünüyorlar"
Çanakkale Tabip Odası Başkanı Hülya Görgün ise; "Çanakkale`nin barışın kenti olduğunu Ezidi halkına ilettik. Çadırlar var ama çadırlara yerleşmemişler. Açık havada yaşıyorlar. Topluca yemeklerini yiyorlar. Her şeyden önemlisi kış gelecek. Kış aylarında ne yapacaklarını düşünüyorlar. Şu anki konumlarından dolayı rahatsızlar. Yani şu an ne mülteciler, ne de turistler. Sığınmacı olarak ülkede bulunuyorlar. Ezidi halkının konteynır talepleri var" diye konuştu.
 
 
 
"Çanakkale halkına teşekkür ediyorum"
IŞİD teröründen kaçarak Diyarbakır`ın Sur ilçesine sığınan 500 Ezidi kadın ve çocuklar için 21 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen yardım kampanyasına destek olan Çanakkale halkına teşekkür eden Beleidye Başkanı Ülgür Gökhan`ın eşi Hale Gökhan; "Yardım kampanyamız devam ediyor. Göndereceğimiz ikinci yardım kamyonu içinde kent halkının desteğini bekliyoruz. Halkımızın katkılarıyla toplanacak olan yardımlar ikinci bir yardım kamyonu ile yeniden Sur Belediyesi`ne gönderilecek. Bu kez, soğuk hava koşullarında Ezidi halkının üşümemesi için kışlık giysi desteğinde bulunacağız. Şimdiden yardımlarını esirgemeyen değerli Çanakkale halkına teşekkür ediyoruz" dedi.
 
Başkan Gökhan talimatı verdi
Barışın kenti Çanakkale`de Belediye, kardeş kent Sur Belediyesi`ne destek olmak amacıyla ikinci yardım kamyonu için düğmeye bastı. Yardım kampanyası için Diyarbakır-Sur’a giden Çanakkale heyeti, kış aylarının yaklaşması nedeniyle Ezidi halkının kışlık giysilere ihtiyacı olduğunu bildirmesi Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı harekete geçirdi. Başkan Gökhan, Ezidi halkı için devam eden yardım kampanyası kapsamında toplanacak olan yardımlarında içinde bulunduğu ikinci kamyonun gönderilmesi için talimat verirken, Ezidi halkı için gönderilecek olan yardım kamyonunda daha çok kışlık giysiler ile konserve türü yiyecekler yer alacak. Hem Çanakkale Belediyesi hem de Çanakkaleli vatandaşlar olarak kardeş kent Sur Belediyesi ile Ezidi halkının yanında olduklarını belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; "Kardeş kentimiz Sur Belediyesi`ne destek olmak amacıyla ikinci yardım kamyonunu da en kısa sürede yola çıkaralım. Kış aylarında çadırlarda kalmak zorunda olan Ezidi halkı için ikinci yardım kamyonu daha gönderelim. Gönderilecek olan kamyonda Ezidi halkının kış ayında giyebilecekleri kışlık giysilerin yanı sıra konserve türü yiyeceklerde olsun. Ezidi halkının daima yanındayız. Onlara yapacağımız yardımlar devam edecek" dedi.
Paylaş