havadurum

Yangında 20 yıllık birikimini kaybetti, "Bir tek danam kaldı, o da aç"

Çanakkale'de 22 Ağustos'ta başlayan ve yaklaşık 48 saatte kontrol altına alınan orman yangının bilançosu ağır oldu. 3 damını, hayvanlarına vereceği samanları ve koyunlarını yangında kaybeden Mahmut Yılmaz'ın sadece bir tane danası kaldı.

595
Çanakkale'de 22 Ağustos tarihinde merkeze bağlı Damyeri mevkiinde başlayan yangın korkulu saatler yaşattı. Alevler Ulupınar köyünde maddi hasara yol açtı. Köyde neredeyse tüm köylülerin hayvan yemlerinin bulunduğu ağılan yandı, arılar; koyunlar, keçiler yanarak can verdi. Hayvanlarını kaybeden isimlerden biri de Mahmut Yılmaz oldu. Geçimini hayvancılıkla sağlayan Yılmaz'ın 3 ahılı yangında kül oldu.

"Yetkililerin yanımızda olmasını istiyoruz"

Ağıllarının içinde ise saman balyaları ve koyunları bulunuyordu. Yangından büyük zarar gören Yılmaz, 35 koyunun yandığını ifade ederek, "Koyunlarımın neredeyse hepsi hamileydi. İçindeki canlarla birlikte düşünürseniz 70 koyunum yandı. 3 damım yandı. Yetkililerinin yanımızda olmasını istiyoruz. Perişan durumdayız" dedi.

Orman yangınında koyunları yanarak ölen köyü, danasıyla teselli buluyor

Geride sadece bir tane danası kalan Yılmaz, "Ulupınar köyü, yangından en fazla zararı alan köy. Samanlarım yandı. Saman, yonca, bezeleye balyası vardı. 3 bin civarı balyam yandı. Bir tane danam kaldı. O da iki gündür aç. Hayvanlarım aç kaldı. Kışın satıp borcumu ödeyecektim. Elimde 0 kaldı. 20 yıllık birikimim gitti. Bir tek dana kaldı" dedi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş