Yalan bombaları

Son günlerde Çanakkale siyasetine büyük bir yalan furyası damgasını vurmaya başladı.
Dezenformasyon, yalan ve karalamadan oluşan bilgi kirliliğinden medet uman, bu anlamda çaresizlik içinde olan AKP ve onun taşeronluğunu üstlenmiş üniversite maskeli yandaşları, oluşturulmuş stratejik planın yalan rüzgarları için üflemelerde bulunan bazı yanaşmaları ortalığı yalan bombalarıyla bombardımana tuttular.
Gaz bombalarından sonra yalan bombaları kimyasal silah olarak yeni bir çeşitleme olsa gerek…
Bu yalan bombalamasının hedefi olan Çanakkale Belediyesi, yöneltilen karalamalara karşı kamuoyuna yaptığı açıklamalarla bir bir gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlarken; siyasette yalandan medet umanların maskelerini de bir bir düşürüyor.
Düşen maskeler nedeniyle yalan bombardımanının geri tepmesi, önce bu yönteme başvuranları zor durumda bırakıyor
Bu bombalar öyle bir özelliğe sahip ki; önce yalandan medet umanları vuruyor, adı üzerinde yalan bombası zaten

887
Dünkü yazımda, AKP- ÇOMÜ ortak yapımı üretilmiş yalan bombasının Çanakkale Belediyesini hedefleyen karalamaları konusunda Çanakkale Belediyesi’nin kamuoyunu aydınlatması gerektiğini belirtmiştim.
Çanakkale Belediyesi , AKP milletvekili tarafından ÇOMÜ’nün CHP’li belediyeler tarafından engellendiği iddiaları arasında yer alan “bir yurt yapımına izin vermediği “iddiasının ne kadar gerçek dışı olduğunu, yasal prosedürlerin getirdiği zorunluluklar sonucu gelişen bir süreç olduğunu , belgeleri ile ortaya koydu.
Sorunun tamamıyla imar düzenlemelerine ilişkin teknik sorun olduğu gayet açık iken, böylesi bir iddiada bulunmak için; kelimenin tam anlamıyla kötü niyetli olmak gerekir.
Ama ne yapsınlar; siyaseten Çanakkale Belediyesine saldırmak gerekiyorsa, patlat yalan bombasını.
Kullananın elinde patladı bomba; hasar durumu nedir, kimler yara almıştır,aman milletvekilimize bir şey olmasın
Diğer bir anlamlı cevap da Halkevleri Çanakkale Şubesinden   geldi.
Ahmet Atakan’ın yaşamını yitirmesini protesto eden Çanakkalelileri itibarsızlaştırmaya dönük,  gerçekleri çarpıtmaktan öte hiçbir anlamı olmayan AKP açıklamalarına Halkevinin verdiği cevap işin özünü yansıtan gerçekleri bütün çıplaklığı ortaya koyan bir açıklama oldu.
Halkı yok sayan, halkın iradesine, tercihlerine benim dediğim dedik tavrı ile yaklaşan, en küçük demokratik hakkın kullanılmasına bile  tahammül gösteremeyen, tekçi anti demokratik anlayışla ötekileştirerek halkı baskı altına alan siyasal irade, demokrasi ve özgürlükler konusunda sandık fetişizmi ile kendi taraftarları dışındaki herkese meydan okuyarak onları ötekileştiren bu zorbalığı, artık halk kabul etmiyor.
Bugün, sokaklarda meydanlarda olmalarının nedeni tam da budur.
Bu gerçekleri görmeden yaşanan onca baskı şiddet uygulaması sonrasında 6 gencin yaşamını kaybetmesi ile sonuçlanan bu süreç sadece bir güvenlik sorunu olarak lanse edilemez.
Bu sorun, gelinen noktada halkın demokrasi, özgürlük, insanca yaşam hakkı talebi sorunu haline dönüşmüşken, “provokasyon”  olarak tanımlayanlara cevabı Halkevleri açıklamasında gayet net olarak vermiş;bu bombada kullananın elinde patlamıştır.
AKP binasındaki hasar nedir acaba ?
Gerçeklerin kamuoyuna açıklanması, bu konudaki karalama ve iftira kampanyalarının boşa çıkarılması gerçekten önemlidir.
Yıllardır bu ülkede halkın gerçeklere ulaşmasının önü kesildi,her türlü imkan bunun için kullanıldı.
Şimdi  artık bir üst perdeden saldırılarla, yalan bombalamasına başvuruyorlar.
Bu bombaların, kullanıcısının elinde patlaması; gerçeklerin halka ulaştırılması çabaları ile olacaktır.
Bu katkılarından ötürü Çanakkale Belediyesi ve Çanakkale Halkevini kutluyorum.
Mumu yatsıya kadar yananları aldı bir telaş, yakından izlemeye devam edeceğiz.
Paylaş