Ya bu iddialar doğruysa?

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`ndeki (ÇOMÜ) kentin ihaleleri ile ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Daha önce de Kepez`de ruhsatsız kantin çalıştırıldığı ileri sürülmüş ve bir dönem kentin gündemi olmuştu. Bu tür usulsüzlüklerin devam ettiği iddiaları de suç duyurusu ile gündeme geldi.

1628
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`ndeki kantin `karmaşası` devam ediyor. ÇOMÜ kantin ihalelerinin ya göstermelik yapıldığı, ya da adrese teslim yapıldığı iddiaları da yargıya taşınıyor. ÇOMÜ`deki kantin ihaleleri iddialarının ardı arkası kesilmiyor. Dün İlahiyat Fakültesi`ndeki kantin iddialarının yargıya taşındığı haberini vermiş ve olayları sırasıyla anlatmıştık. Aynı dosyada Güzel Sanatlar Fakültesi ve Fevzipaşa Mahallesi`nde bulunan Nedime Hanım Çarşı Poliklinikleri ile ilgili de bazı iddialar yer aldı. Tüm bu süreçlerin ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner adına İdari Mali İşler Daire Başkanlığı görevinde bulunan Ahmet Hüseyin Bayoğlu tarafından yönetildiği de ileri sürüldü. Daha önce yapılan kantin ihalelerinde, ihaleyi alan şirket ve kişilerin sözleşmeyi yaptıktan sonra ihaleye katılmayan üçüncü kişilere kantin işletme hakkını satarak haksız kazanç elde ettikleri ileri sürüldü. İddiaya göre; Çok yüksek rakamla aldıkları ihaleyi sözleşme aşamasında daha düşük bedelle kiraladığı yönünde gerek kamuoyunda gerek üniversite içinde çeşitli konuşmaların yapıldığı ifade edildi.
 
Kantinin 165 bin liraya devredildi iddiası!
Terzioğlu Yerleşkesi`nde bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi Kantinini açık ihale yapmaksızın kendilerine yakın iki katılımcıyı çağırarak ve usulden teklif alarak 90 öğrenci ve öğretim üyelerinin barındığı kantinin üniversite yönetimine yakın olduğu ileri sürülen bir kişiye aylık 500 TL`ye kiralandığı iddia edildi. İhalenin verildiği kişi tarafından, devir ve alt kiraya verme hakkı olmadığı halde üçüncü kişiye 165 bin lira hava parası alarak devredildiği iddia edilirken, devir sonrası kantinin aylık kira bedelinin rektörlük tarafından 500 liradan bin 200 liraya çıkarıldığı ileri sürüldü.
 
Çarşı Poliklinikleri`nde de aynı taktik mi?
Fevzipaşa Mahallesi`nde bulunan Nedime Hanım Çarşı Poliklinikleri içinde bulunan kantinde de yine aynı yöntemin uygulandığı ifade edildi. Yine aynı kişinin aktörü olduğu organizasyonda; bu kentinin de 80 bin TL bedel ile başka bir üçüncü şahsa, `hakkı olmadığı` halde devredildiği iddia edildi. Böylelikle haksız kazanç sağladığı iddiası dosyadaki yerini aldı.
 
Çamlık Kafe`de neler oluyor?
Anafartalar Kampüsü`nde bulunan Çamlık Kafe`nin açık ihale yapılmaksızın rekabet ortamı sağlanmadan ve ilanı sınırlı tutarak palın usulden ihale sonrasında, işletmecilerin kiralamadan sonra yaklaşık 2 yıl işlettikten sonra zarar ettiklerini gerekçe göstererek, kiralamaya son vermek istediklerini ancak kafenin açılması sırasında yapılan harcamaları geri iade talep ettikleri bu konuda da zarar edilmesi üzerine Rektör Sedat Laçiner`e yakın bir kişinin devreye girerek işletmecinin zararını kafe içindeki malzemelerin ve eşyaların rektörlüğe fatura edilerek demirbaş olarak kayıt yapıldığı ve böylelikle zararın karşılandığı ileri sürüldü. Tüm bu iddialarda ismi geçen ismin, İlahiyat Fakültesi ihalesinde de isminin bulunması dikkat çekerken, iddiaların hukuki mercilerce araştırıldıktan sonra ne kadar doğru olduğunun ortaya çıkacağı tahmin ediliyor.
Paylaş