Viyadük sağlam, havaalanı tamam

AKP Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir ve parti yönetimi Çanakkale havaalanı ve heyelanların meydana geldiği Erenköy viyadüğünde incelemelerde bulunarak yapımı devam eden İlahiyat Fakültesi`nde gelinen son aşamayı değerlendirdi.

1934
AKP Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, AKP Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü ve AKP İl Kadın Kolları Başkanı Jülide İskenderoğlu, yapım çalışmaları devam eden Çanakkale havalimanı, İntepe Viyadüğü ve İlahiyat Fakültesi’nde bir dizi inceleme gezisinde bulundular. İlk olarak Çanakkale Havalimanı’nda gerçekleşen çalışmaları inceleyen ekip, burada Çanakkale Havalimanı Müdürü Yücel Besim Aladağ’dan ve Gena İnşaat A.Ş firma sahibi Gökhan Özdemir`den bilgiler aldı. Mevcut havalimanı pistinin sökülerek yeniden yapılandırıldığını söyleyen Aladağ; “1800x 30mx 0,30 m beton pist tamamen söküldü. Şu anda yeni pist çalışmaları gerçekleştiriliyor. Yeni pistin uzunluğu 2350 mx45 m beton gövdede olacak pistin beton kalınlığı 0.35 m olacak. Yukarıdan gelen zemin suyunun şerit sahalardan tahliyesi için açık ve kapalı drenaj yapımı gerçekleştirilecek. Yüzey suları içinde havaalanında açık kanal yapılacak. Engelsiz havalimanı sertifikasını yakın zamanda alan havaalanımızda, 2015 yılı hazırlıkları çerçevesinde yeni terminal binası yapılacak. Ve 1 km uzunluğunda yangın söndürme uçakları için toprak pist oluşturulacak. Eskiden küçük gövdeli uçakların inebildiği havaalanımıza, orta ve büyük gövdeli uçaklarımız ve Boing 737 ve 800 tarzı uçaklar da inebilecek. Havaalanımıza birçok uçak firması talepte bulunmaya başladı. Özellikle Charter uçuşların artmasını bekliyoruz ”dedi.
 
 
 
 
“Uluslararası bir havaalanına kavuşacağız”
Havaalanının turizm için en büyük hamle olduğunu ve havaalanı tamamlandıktan sonra Çanakkale turizminin ivme kazanacağını kaydeden Kaşdemir uluslar arası bir havaalanına ve modern bir terminal binasına ulaşılacağını söyledi. Hava yolu ulaşımının daha fazla tercih edildiğini belirten Kaşdemir seferlerin de artacağını ifade etti.
 
 
“Seferler artacak”
Kaşdemir havaalanının tamamlanmasının ardından Çanakkale- Ankara, Çanakkale-İstanbul, Çanakkale-Antalya ve Anadolu`nun farklı illerine de seferler konulacağını belirtti. Havaalanının şehir dışına taşınmasının ekstra maliyet ve iş yükü getirdiğine işaret eden Kaşdemir arazinin büyük bir kısmının askeriyeye ait olduğunu belirterek; “Her halükarda burası kalacaktı. İncelemelerin arından biz de yerinde geliştirme ve büyümeyi uygun gördük” dedi. Bölgede yaşanan heyelanın viyadükte her hangi bir hasara neden olmadığını söyleyen Kaşdemir, "Çanakkale bu yıl istatistiklerin üzerinde yağış aldı. Bölgede kaymalar meydana geldi. Kaymaların trafik güvenliğine olumsuz bir etkisi yok. Yapılan kazık çalışmaları bölgenin zarar görmesini büyük ölçüde engelledi. Viyadüğün taşıyıcı sisteminde aksama söz konusu değil. Daha güçlü kazıklarla güçlendirmeye devam edeceğiz. Orman yangınlarından sonra heyelan tetiklendi, ilerde ağaçlandırma ve ışıklandırma çalışması da yapabiliriz” dedi. Sezon açılırken viyadük alanında trafiğin de yoğunlaşacağına işaret eden Kaşdemir, Viyadükün yerinin yanlış olduğu spekülasyonlarına ise yanıt verdi. Kaşdemir, "Burada teknik incelemeler, analizler yapıldı. Konunun uzmanları bu incelemeler sonrasında burada viyadük yapılmasına karar verdi. Yerin yanlış olduğunu söyleyenler, hangi verilerle, hangi donelerle konuşuyor? Getirip bunu bizim karşımıza koymaları lazım. Viyadüğün yeri yanlış değil” dedi. Viyadükte teknik olarak herhangi bir problem olmadığını da söyleyen Milletvekili Kaşdemir, "Özellikle, altını çizerek söylüyorum. Burada heyelan nedeniyle viyadükte her hangi bir sorun yaşanmamıştır. Meydana gelen birkaç küçük çatlak var. Ancak bunlar, tehlikeye neden olacak seviyede değil" diye konuştu.
 
 
Kaba inşaat tamamlandı
Havalimanı incelemelerinden sonra İçdaş ve Kolin`in katkılarıyla yapılan ve taşıyıcılığını İnaltaş adlı firmanın üstlendiği Türkiye’deki en büyük İlahiyat Fakültesi’nin yapılacağı inşaat alanını gezen AKP İl Teşkilatı, burada İçdaş Şantiye Şefi İlhan Kor’dan bilgiler aldılar. Binaların kaba yapımının tamamlandığını söyleyen Kor, inşaat çalışmalarının 18 aydan kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını ifade etti. Çanakkale şehir merkezinde bulunan 18 Mart Üniversitesi`nde yer alacak ve toplam 29 bin metrekare inşaat alanına sahip İlahiyat Fakültesi Kampüsü`n de cami, dekanlık, derslikler, konferans salonu, hazırlık bölümü ve kütüphane yer alacak. Kampüste 6 bin metrekare kapalı alanda hazırlık bölümü ve kütüphaneden bağımsız olarak tasarlanan 2 bin kişilik 2 bin 900 metrekare konferans salonu, 6 bin metrekare dekanlık binası ve 9 bin metrekare eğitim bloğu yer alacak.
Paylaş