Viyadüğü kurtarma projesi!

Çanakkale-İzmir karayolu üzerinde bulunan ve geçtiğimiz aylarda heyelan nedeni ile yıkılma tehlikesi yaşayan viyadük için çalışmalar devam ediyor. Bugüne kadar 92 adet fore kazık yöntemi ile güçlendirilen tepeye 380 tane daha kazık çakılacağı öğrenildi.

887
Çanakkale-İzmir karayolu üzerinde bulunan ve yılladır kentin gündeminden düşmeyen Erenköy varyantı (viyadüğü) için çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda yağışlar nedeni ile meydana gelen heyelanda hasar gören, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalarak uzunca bir süre İzmir güzergahına geçişlerin tek şeritten yapıldığı viyadükte çalışmalar devam ediyor.
 
92 kazık çakıldı, 380 de yolda!
Viyadüğün üzerinde bulunan tepede meydana gelen heyelanı önlemek amacıyla fore kazık yöntemi ile güçlendirme çalışmaları yapılıyor. Her biri yaklaşık 1 metre çapında 24 metre uzunluğunda olan kazıklardan bu güne kadar 92 adet çakıldı. Edinilen bilgiye göre 380 adet daha fore kazık çakılması düşünülüyor.
 
Tepeyi ıslah edecekler
Çanakkale-İzmir karayolu üzerinde bulunan Erenköy Kavşağı`ndaki tepenin de ıslah edilmesi ile ilgili proje Karayolları Genel Müdürlüğü`nün onayını bekliyor. Porje kapsamında tepenin hem küçültülmesi hem de drenaj sistemi ile güçlendirilerek su akışının kontrol altına alınması düşünülüyor.
 
Başkan Özkurnaz, umutlu
Erenköy Belediye Başkanı Alaaddin Özkurnaz, konuyla ilgili açıklama yaparak tepenin güçlendirileceğini ve drenaj sistemi ile suyun da kontrol altına alınabileceğini söyledi. Özkurnaz, “Bu kapsamda çalışma yapılırsa sorun çözülür diye tahmin ediyorum. Tepenin ıslah edilmesinin ardından Erenköy yolu da tekrar trafiğe açılacaktır” dedi.
Paylaş