havadurum

Vekil Öz Almanya'da Çanakkalelilerle buluştu

316

 Almanya’nın Köln şehrinde yaşayan Çanakkaleli gurbetçilerin kurduğu Dardanel Çanakkaleliler Derneği’nin düzenlenen gecesinin Çanakkaleli bir Milletvekili konuğu vardı. CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz anayasa komisyonu çalışmalarına verilen ara sırasında Köln’e giderek, derneğin düzenlemiş olduğu buluşma gecesine katıldı. Gece yaptığı konuşmada; “Bugün burada memleketten binlerce kilometre uzakta, siz değerli Çanakkalelilerle buluşmuş olmak, sizlerle bir araya gelmek benim için tarifi imkansız bir mutluluk diyen Öz, Almanya’da birlikte hareket ederek dayanışmanın, sevginin ve birlikteliğin örgütlendiği bu çatıyı kurmuş olmanızdan ötürü, Çanakkaleli hemşeriniz ve Çanakkale milletvekili olarak gururlandığımı ifade etmek isterim” diyen Vekil Öz, “Sizlere Türkiye’den, memleketiniz Çanakkale’den kucak dolusu selam ve sevgi getirdim. Bu salonda bulunan Çanakkaleli hemşerilerimi bu duygu ve düşüncelerle en kalbi duygularımla selamlıyorum” dedi. Konuşmasının devamında CHP Milletvekili Öz, Çanakkalelilerin Almanya’da kurduğu Dardanel Çanakkaleliler Derneği`nin önemine değindi. Vekil Öz; “Türk toplumunun güçlü kültürel ve sosyal bağları yanında yüksek dayanışma duygusunu da kaybetmeyişinin etkisi ile Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine göç eden yurttaşlarımız kısa süre içinde birbirleri ile buluşmuş, küçük organizasyonlarla başlayan birliktelikleri, zamanla dernekler etrafında bir bütünleş-meye dönmüştür. Siz Çanakkalelilerin, Çanakkale ruhunu Avrupa’nın ortasında yaşatma ve yayma adına bu derneği kurmanız ise, Türkiye’de yaşayan bizleri de tarifi imkansız mutluluğa sevk etmiştir. Bu onuru ve gururu bizlere yaşattığınız için sizlere sonsuz şükran ve minnet duygularımı sunmak istiyorum. Bu anlamda derneğin kuruluşunda emek verenlere başta başkan Orhan Ekinci ve arkadaşları olmak üzere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. Öz’ün Almanya’da yaptığı konuşmasının devamında şu satırbaşları yer aldı

“Çanakkale bilinen ve yüceltilen en güzel şehirlerdendir”

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz; “Çanakkale, 9 harfle yazılan fakat binlerce kelimeyle dahi anlatılamayacak bir şehirdir. Direnen ve kazanan kutlu bir mekandır. Çanakkale özgürlüğe bilenen ve kazanacağına inanan kadim bir yerdir. Çanakkale bilinen ve yüceltilen en güzel şehirlerdendir. Çünkü şehitlikleri gezenler bilir ki bu diyarlar ‘Vatan’ sözcüğünün eş anlamlısıdır. Bu topraklar, özveri ve kardeşlik kelimesinin karşılığıdır. Herkes bilir ki bu mücadele, birlik ve dirliğin manasıdır. Çanakkale, Türkiye Cumhuriyetinin önsözünün yazıldığı yerdir. Burası önsöz, sonsöz ve en güzel sözdür.” dedi. Konuşmasının devamında Öz; “Devletimiz güçlüdür. Türkiye Cumhuriyeti devleti, İktidarıyla, muhalefeti ile ve Milletimizin birlik ve beraberliği sayesinde bu zor günleri de atlatacaktır. Yüzyıllardır kardeşçe yaşamış kültürel birliğimizi oluşturan bizler, kardeşlik ve barış ortamından bir ülkede yaşamayı hak ediyoruz. Barış kelimesini kullanmanın dünya üzerinde belki de en anlamlı olduğu, dillere en yakıştığı yer Çanakkale’de, savaşın küllerinden hep barış doğmuştur. Bu Troia’da da böyleydi, Çanakkale Savaşlarında da böyle oldu.” şeklinde konuştu.
 
“Çanakkale Türkiye’nin yükselen değeridir”
Çanakkale’nin ilçeleriyle birlikte Türkiye’nin yükselen değeri olduğunu ifade eden Vekil Öz şunları söyledi; “Çanakkale ve ilçeleriyle birlikte, Milli Mücadele yıllarında göstermiş olduğu Kahramanlık destanından bugüne gelinen süreçte aynı kahramanlığı Çanakkale Ruhu bilinciyle ekonomik kalkınmayla sürdürmüş, tarihi, turizmi, tarımı ve sanayisi, jeotermal kaynakları ile Türkiye’nin yükselen değeridir. Ülkesine istihdam ve katma değer sağlayan bir konuma gelmiştir. Tabi İlimizin daha da kalkınması, büyümesi için çalışmalarımızı yürütmekte olduğumuzu ifade etmek isterim.” dedi.
 
“İyi ki bir aradasınız, iyi ki tek yumruksunuz.”
Konuşmasını sonlandırırken Vekil Öz, Türkiye’de son süreçte yaşananlara değinerek birlik ve beraber olunması konusunda mesajlarda bulundu. Öz, yaptığı konuşmada; “Biliyorum ki bedenen burada olsanız da gözünüz kulağınız, ruhunuz vatan topraklarında, Türkiye’de. Ülkede ne olup bittiğini gelişen ve değişen teknolojinin de nimetlerinden faydalanarak yakından izlemektesiniz.” ifadelerini belirttikten sonra şunları söyledi; “İnsanımız ihtiyacı olan şey, daha fazla demokrasi, daha fazla hukuk, daha fazla iş, daha fazla aştır. Türkiye’de asıl gündem olması gereken hem vatandaşlarımızın hem de ülkemizin ekonomik refahının yükseltilmesidir. Başka tartışmalarının içine çekilmeden işimiz, gücümüz bu olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi tekrar sevgiyle selamlıyorum. İyi ki bir aradasınız, iyi ki tek yumruksunuz” dedi. 
(Haber Merkezi)
Paylaş