Vefa borcu mu ödenecek?

ÇOMÜ’de yeni rektörlük seçimin arifesinde 657 sayılı devlet memurları kanununun 4/b maddesi uyarınca sözleşmeli personel alınmasına ilişkin ‘adrese teslim şartlar’ şeklinde belirlenmiş kriterler dikkatleri yeniden personel alımlarına çevirdi.

1340
Kadrolaşma ve yandaşlık temelinde geçmişteki personel alımlarıyla dikkat çeken ÇOMÜ’de özel koşullar olarak belirlenen kriterler ile; “alınacak şahısların adeta isimlerinin fısıldandığı” şeklinde yorumlanan personel alımlarına bir yenisi daha eklendi. Rektörlük seçimleri öncesinde çeşitli kadrolar için alınacak 14 personel açısından belirlenmiş bazı koşullar ;’vefa borcunu ödemek için’ yapılan personel alımlarındaki son nokta olarak değerlendirildi. Destek personeli kadrosuna alınacak bir personel için ” basın yayın iş kolunda en az 5 yıllık bir deneyim” aranması bu personelin kim olacağı konusundaki merakları da beraberinde getirdi. Çanakkale basın çevresinde alınacak kişinin kimliği konusunda tahminler netleştirilmiş, bu alımın bir nevi vefa borcu ödeme kapsamında bugüne kadar mahkemeler önünde mahkemeleri de yanıltacak şekilde müstear isimlerle yazılar yazan kişi adına tetikçilik yapan bu müstear isimli yazıları kendisinin yazdığını ifadesini veren kişinin olacağı yapılan değerlendirmeler arasında bulunuyor. Ayrıca ,ilandaki şartları okuyanlar “alınacak adamın ayakkabı numarasını yazmayı unutmuşlar. Sonuçlar belli boşuna zahmet etmeyin.”şeklinde yorumlarda bulundular.
 
“Referans olamıyoruz”
Sosyal medya üzerinden personel alım ilanını paylaşan AKP Çanakkale Kadın Kolları Başkanı Julide İskenderoğlu “Bizde referans olamıyoruz Hakancığım,herkes şansını denesin diye okuyunca paylaştım” yorumunda bulundu. Julide İskenderoğlu’nun bu yorumu, aynı zamanda işe alımlar ile ilgili olarak siyasilerin referanslarıyla işlerin kotarıldığı gerçeğini bir kez daha gün yüzüne çıkardı..Ancak şimdilerde referans olamamaları; AKP’li yöneticilerin, AKP cemaat çatışmasına bağlı olarak ÇOMÜ rektörü ile olan sorunlarını da ortaya koydu.Bu çatışma öncesinde ÇOMÜ’de personel alımlarının hangi koşullarda hangi ilişkiler temelinde gerçekleştiği konusunda son personel ilanı ve İskenderoğlu’nun yorumu; bir çok gerçeğin ortaya çıkmasına vesile oldu.
Paylaş