havadurum

Vazelin Yüze Sürülür Mü? Cildiniz İçin Mucizevi Bir Ürün Olabilir!

Vazelin, yüze sürülür mü? Vazelinin cilde faydaları neler? Vazelin zararlı mıdır? Merak ettiğiniz soruları sizin için cevapladık…

1543

Vazelin, petrol jeli olarak da bilinen, cilt bakımında sıkça kullanılan bir üründür. Vazelinin cilde faydaları nelerdir? Vazelin yüze sürülür mü? Vazelin zararlı mıdır? Bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız, bu makaleyi okumaya devam edin. Vazelinin cildiniz için mucizevi bir ürün olabileceğini göreceksiniz.

Vazelinin Cilde Faydaları

Vazelin, ciltteki nemi hapsederek cildi yumuşatır ve nemlendirir. Kuru, çatlamış veya yaralı ciltler için ideal bir bakım ürünüdür. Vazelinin cilde faydaları şunlardır:

  1. Makyaj temizlemede kullanılabilir. Parmaklarınızla az miktarda vazelin alın ve yüzünüze nazikçe masaj yapın. Sonra pamuklu bir bezle silin. Makyajınız kolayca çıkacaktır.
  2. Çatlamış dudakları onarır ve korur. Dudaklarınıza ince bir tabaka vazelin sürün. Dudaklarınız yumuşacık olacaktır.
  3. Kaşları şekillendirir ve daha belirgin hale getirir. Kaşlarınıza az miktarda vazelin sürün ve fırçayla tarayın. Kaşlarınız daha düzgün ve bakımlı görünecektir.
  4. Gül hastalığı ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarına karşı koruyucu etki sağlar. Cildinizde kızarıklık, kaşıntı veya pullanma varsa, vazelin sürerek rahatlatabilirsiniz.
  5. Yaşlanma karşıtı etki gösterir. Vazelin, içindeki mineraller sayesinde cildi sıkılaştırır ve kırışıklıkları önler. Yüzünüze ve boynunuza hafifçe vazelin uygulayarak daha genç ve güzel bir cilde sahip olabilirsiniz.

Vazelin Yüze Sürülür mü?

Vazelin yüze sürülür mü sorusunun cevabı evet, ama dikkatli olmak gerekir. Vazelin yoğun yapılı bir ürün olduğundan, doğrudan yüze sürmek gözenekleri tıkayabilir ve sivilceye neden olabilir. Bu yüzden vazelini yüze sürmeden önce şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Vazelini benmari usulü eritin. Bunun için küçük bir cam kaseye 1 çay kaşığı vazelin koyun ve kaynar su dolu bir tencerenin üzerine oturtun. Vazelin eriyene kadar karıştırın.
  • Eritilmiş vazelini cildinize uygulamadan önce başka bir malzemeyle karıştırın. Bu malzeme yumurta, bal, aloe vera, gül suyu veya zeytinyağı olabilir. Bu malzemeler cildi besler ve nemlendirir. (Nilay Günay)
Paylaş