havadurum

Vatandaşın REKLAM isyanı

Çanakkale’de bazı şirketlerin sabit ve cep telefonlarından yaptığı reklamlar vatandaşları isyan noktasına getirdi. Cep telefonu kullanıcılarını canından bezdiren reklam içerikli mesajların artık ev telefonlarına da sıçraması dikkat çekiyor. Gece gündüz demeden halkı arayan şirketlere tepki gösteren vatandaşlar, sık sık telefonlar ile reklam ve tanıtım yapılmasının özel yaşama müdahale olduğuna vurgu yaptılar.

799
“Reklam yapacaklar diye bizi rahatsız etmesinler”
Cep telefonu kullanıcılarını canından bezdiren reklam içerikli mesajlar artık ev telefonlarına da sıçradı. Ev telefonlarını arayan şirketler reklam ve pazarlama faaliyetlerini gerçekleştiriyorlar. Vatandaşlar bu uygulamalara bir son verilmesini talep ettiler. Konu ile ilgili vatandaşların görüşleri şu şekilde:
 
 
Çağlar Özçiçek
“Tüketici olarak rahatsız oluyorum. Olmadık zamanlarda Pazar günü arıyorlar her yerden arıyorlar kampanya söylüyor, ilaç satıyorlar, sürekli rahatsız ediliyoruz. Önlem olarak bunları sınırlandırmak gerekiyor.  Kimin ne yaptığını bilerek bilinçli arasınlar. Resmi kurumlar konuya el koysun. Duyarlı olsunlar, vatandaşı rahatsız etmesinler.”
 
 
Ali Altan
“Bu tür aramalar mutlaka rahatsız ediyor. Bu konuda gerçekten bizde herkes gibi şikayetçiyiz. Telefonlar herkesin özelidir. Bu aramalara çok karşıyım. Tüketicilerin profili daha net belirlenip ona göre mesaj göndersinler. Daha iyi daha hoş olur.”
 
 
Şuayip Arıcan
“Reklam mesajı cep telefonuna geliyor. Öyle çok rahatsız olmuyorum çok bakmıyorum telefona rahatsız etmiyor. Ama sabit hatlar da artık aranıyor. Bu çok rahatsız edici oluyor.”
Paylaş