havadurum

Vatandaşın isyanını TBMM’ye taşıdı

CHP Çanakkale Milletvekili KİT Komisyonu Üyesi Ali Sarıbaş, son günlerde UPESAŞ ile ilgili yaşanan sıkıntıları meclise taşıdı.

861
Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin uygulamaları ile ilgili vatandaşlardan çok sayıda şikayet gelmesi üzerine TBMM’ye soru önergesi veren CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, önergede yer alan soruların Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını talep etti.
 
Meclise verdiği önergede Sarıbaş; “Halkımızın parası ile kurulan Türkiye Elektrik Kurumunun Bursa, Balıkesir ve Çanakkale Elektrik Dağıtım Müessesi 01.09.2010 tarihi itibari ile özelleştirilerek Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. bünyesinde yeni kurumsal kimliğine kavuşarak, elektrik dağıtım işlerini yürütür olmuştur. Özelleştirme uygulamalarından sonra seçim bölgem Çanakkale’den Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.’ın (UEDAŞ) uygulamaları ile ilgili tarafıma çok yoğun şekilde şikâyetler gelmiştir. UEDAŞ Elektrik Dağıtım Şirketi ile ilgili; UPESAŞ’ın Elektrik tüketim faturalarını zamanında ödeyemeyip, 3-5 gün geciktiren elektrik abonelerinin, vatandaşlara haber vermeden, kapılarının zillerini dahi çalmadan elektriklerinin kesildiği iddiaları doğru mudur? UPESAŞ’ın, elektriğini kestiği vatandaşların, idareye başvurmaları esnasında faturalarının tarihi geçmesi dolayısı ile gecikme cezası kestiği gibi, ayrıca kesme-bağlama parası adı altında 20 TL da aldığı doğru mudur? Vatandaşlarımızın kapı zili dahi çalınmadan elektriği kesilerek cezalandırılması yetmiyormuş gibi bir de gerekli tedbiri almaya dahi fırsat verilmeden, buzdolabındaki yiyecek ve içecekleri ile elektrik ve elektronik cihazlarının da bozulmasına sebebiyet verildiği için ayrıca mağdur edilmiş olmuyor mu? Vatandaşlara hizmetin eskisinden daha iyi olacağı söylenerek özelleştirmeler yapılmıştı. Vatandaşımıza daha iyi hizmetin yansıması bumudur? En temel ihtiyaçlarının başında yer alan elektriğin, kesilerek vatandaşın çaresiz bırakılmasının önüne geçilerek mağduriyetin giderilmesi için bir girişiminiz olacak mıdır?” dedi.
Paylaş