"Vatandaş gerekirse eleştirebilmeli..."

4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili 66 aylık çocuğa rapor alanları, evlatlarına ihanetle vasıflandıran Başbakan Erdoğan ve eğitim sistemini eleştirenleri "PKK`lı" olarak yaftalayan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e Çanakkaleliler sert cevap verdi. 4+4+4 eğitim sistemi içinde 66 aylık çocuklarını ilkokula göndermektense uygulanacak ceza ne ise ödemeyi tercih ettiklerini ifade eden vatandaşlar, yapılan açıklamaların talihsiz olduğunu ve vatandaşların gerektiğinde eleştirme hakkı olduğunu dile getirdiler.

399
Çanakkaleli vatandaşlar 4+4+4 eğitim sistemi içinde 66 aylık çocuklarını ilkokula göndermektense uygulanacak ceza ne ise ödemeyi tercih ettiklerini ifade etti. Başbakan Erdoğan’ın 4+4+4 eğitim sisteminde 66 aylık çocuğunu okula göndermek istemeyen ailelerin rapor almalarının evlatlarına ihanet etmek olduğunu ifade etmesine ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in sistemi eleştirenleri PKK’lıya benzetmesine tepki gösteren vatandaşlar yapılan açıklamaların talihsiz olduğunu, vatandaşların gerektiğinde tenkit etme hakkı olduğunu belirttiler.
 
Başbakan Erdoğan ile Bakan Dinçer’e tepki gösteren vatandaşların görüşleri şu şekilde:
 
 
Zeki Barış: “Ne alakası var, neden ihanet edeyim? Bu şartlarda çocuğumu nasıl okula yollayayım? Kurulmuş düzeni bozmak bu. Vatandaş gerektiğinde tenkit de edebilmeli. Tenkit ettiği zaman da vatandaşa PKK’lı demek çok yanlış. Kimlerin PKK’ya destek verdiğini herkes biliyor.”
 
 
Gürsel Yeşilçınar: “Ben çocuğumu o yaşta ilkokula göndermem, rapor filan da almam. Ne olursa olsun, cezası varsa öderim, yine de göndermem. 4+4+4 sistemini doğru bulmuyorum. Oyun çağındaki yavrumu niye zorlayayım, çok anlamsız.”
 
 
Zeki Koçkal: “Olur mu öyle şey, çocuğumu göndermemekle ihanet etmiş olmam, asıl o yaşta ve oyun çağındaki çocuğumu ilkokula yollamak çocuğuma ve çocukluk haklarına bir ihanettir. Daha alt yapısı olmayan, pisuarı bile olmayan okula ne diye göndereyim, çocuğun boyu yetişmez pisuara. Cezası da olsa yine de yollamam, ne yapacaklar çocuğumu ilkokula yollamadım, ana sınıfına yollamak istedim diye beni hapise mi atacaklar, atsınlar o zaman. Milli Eğitim Bakanı Dinçer’in eğitim sistemini eleştirenleri PKK’lıya benzetmesi ise tek kelimeyle talihsiz bir açıklamadır.”
 
 
Fatma Süheyla: “Benim 5 yaşında bir torunum var, tuvalete bile biz götürüyoruz, arkasını kontrol ediyoruz. Çok küçük. Kalem tutar mı bilmem ama altına yapar o kesin. Her şeyden önce doğruları konuşmak lazım, ilim bilim diye bir şey var. Tek kelimeyle saçmalık. Niye çocuğumu, torunumu ezileceği bir ortama göndereyim, bir aile çocuğunun ezilmesini ister mi?”
Paylaş