havadurum

Van’da 4.7’lik Deprem Paniğe Neden Oldu! İşte Son Durum

Van Gölü’nde 4.7 büyüklüğünde deprem! AFAD, merkez üssü ve derinliğini açıkladı. Bölgede can ve mal kaybı olup olmadığı merak ediliyor. Van’da deprem riski yüksek olduğu uyarısı yapılıyor.

1207

Van Gölü’nde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem, bölgede yaşayan vatandaşları korkuttu. AFAD, depremin merkez üssü ve derinliğini açıkladı. Depremde can ve mal kaybı olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Deprem Saat 14.04’te Gerçekleşti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 14.04’te Van Gölü’nde 7 kilometre derinlikte, 4.7 büyüklüğünde bir deprem olduğunu duyurdu. Depremin merkez üssünün Van’ın Tuşba ilçesi olduğu belirtildi. Deprem, Van’ın yanı sıra Bitlis, Muş ve Hakkari’de de hissedildi.

Depremde Can ve Mal Kaybı Var mı?

Deprem sonrası bölgede herhangi bir can veya mal kaybının olup olmadığına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. AFAD ve Kandilli Rasathanesi, depremle ilgili gelişmeleri takip ediyor. Vatandaşlar ise tedirginlik yaşayarak evlerinden dışarı çıktı.

Van’da Deprem Riski Yüksek

Van, Türkiye’nin en deprem riskli bölgelerinden biri olarak biliniyor. Son yıllarda Van’da meydana gelen en büyük deprem, 2011 yılında Erciş ilçesinde yaşanan 7.2 büyüklüğündeki deprem olmuştu. Bu depremde 604 kişi hayatını kaybetmiş, binlerce kişi yaralanmıştı. Uzmanlar, Van Gölü çevresindeki fay hatlarının aktif olduğunu ve bölgede yeni depremler beklediklerini söylüyor. (Haber Merkezi)

Paylaş