havadurum

Vakıfta yönetim krizi sürüyor...

Hüseyin Akif Terzioğlu Vakıf yönetiminden, Vali Güngör Azim Tuna tarafından görevden uzaklaştırılan İbrahim Mersin, Enver Can, Murat Efe ve Osman Salcan tarafından açılan davanın temyiz süreci henüz tamamlanmadan bu seferde müfettiş raporu konusundaki iddialar gündeme bomba gibi düştü.

668
Vali Güngör Azim Tuna, 2011 yılı Haziran ayında İbrahim Mersin, Enver Can, Murat Efe ve Osman Salcan’ı görevden almış, yerlerine de Yrd. Doç. Dr. Halil Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, İl Dernekler Müdürü Resul Karakurt ve ÇTSO Genel Sekreteri Abdurrahim Temiz’i göreve getirmişti. Bu gelişme üzerine görevden alınan eski yöneticiler dava açmış, mahkemenin verdiği karar yeni vakıf yönetimince temyiz edilmiş idi.
 
Mahkeme kararından sonra bir açıklama yapan görevden alınan Av. Murat Efe; “Göreve iade anlamında aldıkları gerekçeli mahkeme kararından sonra vakıf merkezine dönmek isterken polis tarafından engellendiklerini” iddia etmişti.
 
Bu iddialara Vali Güngör Azim Tuna’nın cevabı; “iddia edildiği gibi, dava sonuçlanmamıştır. Burada tamamen bir çarpıtma söz konusudur. Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu 433. Maddesine göre, "bir kararın temyiz edilmesi, o kararın icrasını durdurmaz ibaresi doğrudur. Ama maddenin devamı söylenmediği için eksiktir. Maddenin devamında "kişiler" hukukuna ilişkin kararın kesinleşmedikçe yerine getirilemeyeceği açık bir şekilde ifade edilmektedir. Yargıtay 11. Hukuk Dairesi’nin 2006/18468 Esas ve 2006/21769 sayılı 21/11/2006 tarihli kararları da buna işaret etmektedir. Dolayısıyla mahkemenin verdiği karar temyiz edileceğinden temyiz gelene kadar bu karar kesinleşmeyeceği için yerine getirilmesi mümkün değildir. Davacıların özellikle de onların temsilciliğine soyunanların bunu bildiği halde oldu bittiye getirerek ve basını da kullanarak kendilerini haklı göstermeye çalıştıkları açıktır. Sonuç olarak hukukun dışında hiçbir şey yapılmamış ve yapılmayacaktır” şeklinde oldu.
 
Tüm bu gelişmeler sonrasında konuya ilişkin müfettiş raporunun mahkeme kararının uygulanarak görevden uzaklaştırılan üyelerin görevlerine yeniden geri dönmesi gerektiği şeklindeki iddialar, sürecin yeni bir belirsizliğe doğru yol aldığı şeklinde yorumlandı. Vakıf Yönetiminin, gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.
Paylaş