havadurum

Uzmanlar uyardı: Çanakkale için fırtına beklentisi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Çanakkale ve çevresinde salı günü için kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olunması istendi.

666

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yurt genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı sistemin önümüzdeki 2 gün daha devam edeceğini söyledi. Çelik, kuzeybatı ve güney bölgelerinde yağış beklediklerini belirterek, “Sıcaklıklar iki üç gün daha mevsim normalleri civarında seyrediyor” dedi.

Cuma günü Doğu Marmara'da yağış var

Çelik, perşembe gününden itibaren hava durumunda değişiklik olacağını ifade ederek, “Sistem artık hemen hemen etkisini kaybedecek diyebiliriz. Hem sıcaklıklar artacak hem de yağış oldukça küçük bir alanda görülecek. Sadece cuma günü için Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de yağış var. Perşembeden hafta sonuna kadar önemli bir yağış yurt genelinde beklemiyoruz” diye konuştu.

Çanakkale'de fırtına beklentisi

Çelik, kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında da bulunarak, şunları kaydetti: “Karalara baktığımızda Marmara’da kuvvetli rüzgar devam ediyor. Özellikle Marmara’nın güneybatısı, Çanakkale ile Balıkesir’in batı ilçelerinde ve İzmir’in kuzey ilçelerinde salı günü için bir fırtına beklentimiz var. Onun dışında denizlerimizde fırtına bekliyoruz. Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege ile Doğu Akdeniz’de rüzgarın kuzey, kuzeydoğu yönlerinden fırtına şeklinde eseceğini tahmin ediyoruz. Ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olmakta fayda var.”

Buzlanma ve dona karşı tedbir uyarısı

Çelik, ayrıca buzlanma ve don olayının özellikle iç bölgelerde halen devam ettiğine işaret ederek, Marmara Bölgesi’nde de önümüzdeki 1-2 gün daha gece ve sabahın ilk saatlerinde buzlanma ve don olayına karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

(İHA)
Paylaş