Üzen; “KOBİ’ler tüm dünyada önemini korumaktadır”

Çanakkale Ticaret Borsası’nda “Kobiler İçin Satış Pazarlama İnovasyonu” konulu eğitim semineri düzenlendi.

916
Çanakkale Ticaret Borsası 2012 eğitim planı doğrultusunda TOSYÖV tarafından gerçekleştirilen “Kobi’ler için Satış Pazarlama İnovasyonu” konulu eğitim semineri ilgi gördü. TOSYÖV Eğitmeni Cüneyt Örkmez, seminerde katılımcılara bilgiler verdi. Toplantıya Kale Gıda A.Ş., Yücekaya Gıda, Kepez Meyvecilik, YDY Kurumsal Reklam Org., Göknur Tar. Ür., firmalarından yetkililer, Çanakkale Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı ve Onsekiz Mart Üniversitesi Öğrencileri katılım sağladı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen; kobilerin ekonomik yapıları ne kadar farklı olursa olsun hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkeler açısından büyük önem taşımakta olduğunu söyledi. Üzen; “Kobi’ler, işsizliğin azaltılması ve yeni istihdam alanlarının yaratılmasında oynadıkları rolleri, sosyal kalkınmanın sağlanması ve sürdürülmesine yaptıkları olumlu katkıları ve piyasa koşullarında meydana gelen değişmelere hızlı uyum sağlayabilen esnek üretim yapısına sahip olmaları itibariyle çok önemlidir ve küçük ve esnek yapıları ile ekonomiye katkı sağlayan kobi`ler tüm dünyada önemini korumaktadır” dedi.
 
Rekabetin ve değişikliğin çok yoğun yaşandığı günümüzde, kredi kaynaklarının kobilerin kullanımına sunulması, kobiler vasıtasıyla sürdürülebilir ekonomik büyüme açısından da çok önemli olduğunu kaydeden Üzen; “Türkiye sanayinde önemli yer tutan kobi`ler uluslar arası rekabete hazır olmak zorundadırlar.  Küçüklüklerinin kendilerine sağladığı esneklik ve uyum kabiliyetini en  iyi şekilde değerlendirerek rekabet avantajı sağlayabilen  işletmeler varlıklarını gelişerek sürdürebilecektir . Bunu sağlayamayan işletmeler ise gittikçe büyüyen sorunlarıyla uğraşmak zorunda kalacaklardır. Türk iş dünyasının temsilcileri olarak kobilerin gelişmesini sağlamak üzere her zaman elimizi taşın altına koymaya çalışmaktayız. Çanakkale Ticaret Borsası olarak üyelerimiz olan kobilerin gelişmeleri adına hem bu tip bilgilendirme toplantıları yapmaya devam ediyor, hem de KOSGEB işbirliği ile yürüttüğümüz Uygulamalı Girişimci Eğitim Programları gibi programlar düzenleyerek kobilerimizin finansman ihtiyacına erişimlerinde itici güç oluşturmaya çalışıyoruz” diye konuştu. 
 
TOSYÖV Eğitmeni Cüneyt Örkmez ise dünyada yenileşim ve İnovatif bir fikrin doğuşu, Girişimcilik,  KOBİ’ler-İnovasyon ilişkisi, Yenileşen Dünya’da ekonomik rekabet ve çarpıcı gelişmeler, İnovasyon sürecinin tanımlanması, Pazarlama İnovasyonu ve Hizmet İnovasyonu, Fayda ve Özellik Satmak ve Satışta İnovasyon, Değer Yaratmak, Yaratıcılık teknikleri, Katılımcı profiline göre konunun genel değerlendirmesi, bir inovasyon gösterisi konularında ayrıntılı bilgiler verdi.
Paylaş