Uz "İYİ Parti'yi birilerinin paydaşı ve yandaşı olsun diye kurmadık"

881
İYİ Parti 3.Olağan Kongresi Çanakkale ilçelerinde tüm hızıyla devam ediyor. İYİ Parti 3. Olağan Merkez İlçe Kongresi Belediye Çalışanları Sosyal Tesisi Ercan Adsız Konferans Salonu`nda yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kongreye, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Rıdvan Uz, Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Belediye Başkan Yardımcıları İrfan Mutluay ve Rebiye Ünüvar, çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi katılım gösterdi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Rıdvan Uz kongre sürecine dair, "Çanakkale`de en çok üyesini arttıran parti; İYİ Parti. Hızla büyüyoruz. `Biz birlik olursak, Çanakkale`yi ters çeviririz. Çanakkale almadığımız il, almadığımız ilçe, almadığımız belde ve belediye kalmaz. Ama biz bölünür ve parçalanırsak, insanlar gereğini yapar. Ne genel başkanımız ne kurucular kurullarımız, ne de Çanakkale`de bugüne kadar emeği geçen arkadaşlarımız olarak partimizi birilerinin paydaşı ve yandaşı olsun diye kurmadık. Emin olun, hiçbir siyasi partinin eli bu siyasi partinin içine uzanamaz, o eli bizzat ben kırarım" dedi.
Uz, "Çanakkale`de en çok üyesini arttıran parti; İYİ Parti"
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Rıdvan Uz, "Çanakkale`de en çok üyesini arttıran parti; İYİ Parti. Hızla büyüyoruz. Büyürken de bu büyümede hak sahibi olmak isteyen, pastada pay kapmak isteyenler de olacak. Bunları da son derece makul karşılıyoruz. Bilinmesini istediğim bir şey var; Bugünlere her birimiz büyük mücadelelerle geldik. Kolin`de kapanan ışıkları biliyorsunuz. Kapanan, kilitlenen salonları biliyorsunuz. Esnafa gittiğimizde, PKK/FETÖ`cü diye kapıları yüzümüze kapatanları biliyorsunuz. O zor dönemde, hiç taviz vermeden, Meral Akşener`in arkasında giden İlçe Başkanlarına, yönetimlerine, değerli üyelerine, bir hanım efendiye inanıp, onun nefesinde nefes olan her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.
 
"Süreç önemli hadiselere gebe"
Uz kongre sürecine dair bilgi vererek, "Her süreç önemli hadiselere gebe. Genel Merkezimiz bir kongre kararı aldı. Bunun sebebi; daha önceki seçimde bir anda ilçe ve il başkanlarımızın seçimlerde milletvekili adayı olması üzerine, boşalan dolayısıyla seçimde cephede askersiz ve mermisiz kalmamızdan dolayı, bir daha böyle bir şey yaşanmasın diye, Genel Merkez`imizde Genel İdare Kurulu olarak bir toplantı yaptık. Genel Başkanımız, `Aynı durumla karşılaşmayalım. Milletvekilliğine aday olacak arkadaşlarımız, ilçe ve il başkanlarımız ve yönetimdeki arkadaşlar ve meclis üyelerimiz, bu dönemde il ve ilçe yönetimlerine adayı olmasınlar ve teşkilatlar seçime hazır hale gelsin. Görevine devam etmek isteyen il ve ilçe başkanlarımız eğer mümkün oluyorsa devam etsinler, güçlendirelim. Olmuyorsa demokrasi gereği, kongrelerini yapsınlar` dedi. Biz de bunu ilçe başkanlarıyla paylaştık. 12 ilçe başkanımız da tek aday oldukları için görevlerine devam ediyorlar. Kadrolarını yenileyerek, güçlendirerek görevlerine devam ediyorlar. Karşılarına aday olmak isteyen arkadaşlarımızla da konuşma suretiyle, partimiz iktidara giderken; kavga gürültü olmasın, birbirimizle daha sarmaş dolaş bir şekilde iktidara gidelim ki, bu millet bu iyi insanların, bu ülkeyi nasıl yöneteceğini göstersinler" sözlerine yer verdi.
 
"Biz birlik olursak, Çanakkale`yi ters çeviririz"
Genel Başkan Yardımcısı Uz, 12 ilçede tek listeyle bunu başardıklarını dile getirerek, "12 ilçe bugün bunu başardık. Aynısını ilde de bekliyorum. Konuşmama başlamadan önce ilçe başkanlarıma dedim ki, `Biz birlik olursak, Çanakkale`yi ters çeviririz. Çanakkale almadığımız il, almadığımız ilçe, almadığımız belde ve belediye kalmaz. Ama biz bölünür ve parçalanırsak, insanlar gereğini yapar. Ne genel başkanımız ne kurucular kurullarımız, ne de Çanakkale`de bugüne kadar emeği geçen arkadaşlarımız olarak partimizi birilerinin paydaşı ve yandaşı olsun diye kurmadık. Emin olun, hiçbir siyasi partinin eli bu siyasi partinin içine uzanamaz, o eli bizzat ben kırarım" dedi. 
Belediye başkanlarından GESTAŞ`a tepki
Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli ise Çanakkale Boğazı ile Gelibolu Yarımadası ve adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş.`ni eleştirdi. Zileli, "Kongremize, bu bayram günümüze geç kaldım. Gökçeada ve Eceabat`ın ciddi bir gemi sorunu var. Biz de o sorunlardan mustarip olan kişileriz. Biz bayramlara geç kalıyoruz. Sağlık yönünden, eğitim yönünden, okullarına geç kalan öğrencilerimiz, hastaneye gelemeyen hastalarımız var. Bu GESTAŞ garabeti denen bir şirket var. Yıllardır bu konudan mustarip olan Gökçeada ve Eceabat var. Günü geldiği zaman ulaşım sektörünün a partisi b partisi olmadığını, insanlık hizmeti, sosyal hizmet olduğunu herkes anlar. Halkı daha iyi anlayarak çözüm üretmeye çalışır" dedi. 
Gapran "İYİ Parti, karartılan salonlardan güneş gibi doğmuştur"
İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran ise "5 yıl önce bütün baskı ve engellemelere karşı, "medeniyet yolunun taşlarını sadece cesurlar döşer" sözünden hareketle İYİ Parti cesur, yürekli ve iyi insanların çok büyük emek, özveri ve mücadelesi sonucu; karartılan salonlardan güneş gibi doğmuştur. Meral Akşener önderliğinde kuruluşun üstünden geçen süreye rağmen, büyük başarılara imza atmış, Türk siyasetinde büyük bir boşluğu doldurmuş, ülkenin gereksinimleri doğrultusunda, ürettiği politikaları ile takip eden değil takip edilen bir parti oluştur" sözlerine yer verdi.
(Yusuf Sonkurt)
Paylaş