Uz "Halka doğru bir hareket başlattık"

882
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Rıdvan Uz ve beraberindeki heyet Ziraat Mühendisleri Odasını(ZMO) ziyaret etti. Ziraat Mühendisleri Odası`nda gerçekleşen ziyarette Genel Başkan Yardımcısı Uz`un yanı sıra İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran, İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Uslu il ve ilçe yönetimi ve partililer katıldı. Görüşmede tarım politikaları, ülke gündemi gibi konularda fikir alışverişinde bulunuldu. 
Uz, "Aslında iktidarı çalıştırmaya yönelik bir hamle yapıyoruz"
Genel Başkan Yardımcısı Uz, ziraat alanındaki parti çalışmaları hakkında bilgi vererek, "Genel Başkanımız Meral Akşener 81 vilayeti karış karış geziyor. Sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edip vatandaşlarla görüşüyoruz. Halka doğru bir hareket başlattık ve halkı dinliyoruz" dedi. Parti politikalarının ve uygulamalarının halka ulaşması için mücadele ettiklerini kaydeden Uz, "İkili sistemde, politikalarımızı gündeme taşıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde Genel Başkanımız Akşener, kürsüden anlatıyor. Milletvekillerimizde vatandaşı dinledikten sonra, Meclis`te gen soru önergesi veriyor. Aslında iktidarı çalıştırmaya yönelik bir hamle oluyor. Vatandaş, yaptığımız görüşmelerde bunu istedi" sözlerine yer verdi.
"Önerilerinizi sıkıntıları dinlemeye geldik"
Parti politikalarının gündeme taşınmasında basının önemine değinen Uz, "Bu söylemlerin dışında da ikinci en önemli kuralımız; basın. Basın mensupları da bizi takip ettiği için, söylediklerimizi halkın gündemine taşıyor. Bu konuları gündeme taşımak ve olası suni gündemleri de bertaraf etmek adına mücadele ediyor. Üzülerek söylüyoruz; basının yüzde 92`den fazlası yanlı basın" diye belirtti. İYİ Partili Uz, vatandaşla, STK`larla ve esnafla buluşmalarına hız kesmeden devam edeceklerini kaydederek, "Seçim olsun olmasın, alandayız, sahadayız. Önerilerinizi sıkıntıları, yapabileceklerimizi dinlemeye geldik" diye belirtti.
Nalbant, "Bütün sorunların çözüm noktası siyaset"
Oda Başkanı Hicri Nalbant, Çanakkale`nin önemine değinerek, "Çanakkale`de narenciyeden buğdaya kadar yetişmeyen ürün yok. Yetişen ürünlerinde en kalitelisi burada yetişiyor. Biga yarımadasına hayat veren Kafdağları var. Çanakkale her şeyiyle çok özel bir yer ama buraya yönelik de çok ciddi baskılar var. Madencilik, termik santral baskıları var. Tarıma bugünkü iktidarın üvey evlat gibi bakışının getirdiği sorunlar var. Yakın zamanda iktidar değişikliği olacak gibi gözüküyor. Bütün sorunların çözüm noktası siyaset" sözlerine yer verdi.
(Yusuf Sonkurt)
Paylaş