Uyanık eczaneler haysiyet divanına

Çanakkale merkezde bir olan nöbetçi eczane sayısının üçe çıkarılmasıyla birlikte bazı sıkıntılar da yaşanıyor. Üç nöbetçi eczanenin görev yapması işlerde azalma yaratınca, bazı uyanık eczacılar etik olmayan yollara başvuruyor.

998
Sanki tek onlar nöbetçiymiş gibi..
Çanakkale Eczacılar Odası Başkanı Jale Karaata, nöbetçi eczane sayısının üçe çıkarılmasıyla birlikte işlerde düşüş yaşanmasının getirdiği sıkıntı yüzünden üyelerinin etik olmayan yollara başvurduğunu açıkladı. Geceleri ve hafta sonları nöbetçi kalan eczanelerin toplu halde duyurulduğu afişlerin sökülerek, sadece tek eczane adresinin yapıştırıldığını tespit ettiklerini belirten Oda Başkanı Karaata, “İlk sıkıntılar üzerine üyelerimizin hepsini tek tek uyardık. Ancak hala bazılara bu yakı-şıksız davranışı göstermeye devam ediyorlar” dedi. Karaata, hasta ve hasta yakınlarını da uyararak: “Çanakkale’de hergün üç nöbetçi eczane görev yapmaktadır. Herkes kendisine en uygun yerden ilacını temin edebilir” diye konuştu.
 
Haysiyet Divanına sevk edildi
Özellikle hafta sonları yaşanan bazı eczanelerin Devlet Hastanesi girişine sadece kendi adlarını içeren duyurular asması üzerine harekete geçen Eczacılar Odası, geçtiğimiz hafta tespit ettikleri bir eczaneyi Eczacılar Odası Haysiyet Divanına sevk etti. Konuyla ilgili bilgi veren Oda Başkanı Karaata, “Tüm uyarılarımıza rağmen, bazı üyelerimiz yasak olmasına rağmen sadece kendi adlarını kullanıyor. Geçen hafta bu yönde bir şikayet üzerine, eczanelerimizden birisini kurula sevk ederek işlem başlattık” diye konuştu. Karaata, üyelerinin bu konuda duyarlı olmalarını istedi.
Paylaş