Uslan; “Seçimlerde en kilit parti HDP”

Halkların Demokratik Partisi Çanakkale Milletvekili Adayları, dün Genel-İş Çanakkale Şubesi`ni ziyaret ederek seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Genel-İş Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, daha önce HDP`ye gerçekleştirdikleri ziyaretten söz ederek; “Daha önce HDP`yi ziyaret ettiğimizde, orada seçimlerle ilgili yapmış olduğumuz tespitlerin ne kadar doğru olduğu bir kez daha ortaya çıktı.7 Haziran`da yapılacak olan seçimlerde en kilit partinin şuan HDP olduğu gerçeğini bütün herkesin görmesi gerekiyor” dedi.

630
Halkların Demokratik Partisi Çanakkale Milletvekili Adayları Özlem Ergun Açanal, Leyla Yavuz ve Ergin Fidan, Emek Partisi Çanakkale İl Başkanı Ercan Adsız seçim çalışmaları kapsamında dün, Genel-İş Çanakkale Şubesi`ni ziyaret etti. HDP milletvekili adaylarını Genel- İş Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan ve Genel-İş Çanakkale Şube Sekreteri Canan Can karşıladı. Uslan, Genel-İş Çanakkale Şubesi`nin genel kurulu ardından yeni döneme başlamalarıyla birlikte ilk ziyaretin HDP Milletvekili Adayları tarafından yapılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Uslan, daha önce sendika olarak HDP`ye gerçekleştirdikleri ziyaretten söz ederek; “Daha önce HDP`yi ziyaret ettiğimizde seçimlerle ilgili yapmış olduğumuz tespitlerin bugün ne kadar doğru olduğu bir kez daha ortaya çıktı. 7 Haziran`da yapılacak olan seçimlerde en kilit partinin şuan HDP olduğu gerçeğini bütün herkesin görmesi gerekiyor. Çünkü hükümet kanadında bir başkanlık sistemi düşüncesi, bunun bir baskısı var. Bu başkanlık sistemine geçilip geçilememesi de HDP`nin seçimlerdeki başarısında. Hükümette kendine tek rakip HDP`yi görüyor. Bunu kendileri de dile getirdi. Çünkü şunun farkındalar, HDP barajı geçtiği an AKP`nin 400 milletvekili hayali olmayacak. Ağrı`daki provakasyonda bununla bağlantılıydı. HDP`nin yukarıya doğru çıkan çizgisini, nasıl geriye döndürürüz çabasındalar. Yüzde 10 seçim barajına rağmen, HDP`nin bu cesareti göstererek seçime parti olarak girme girişimi, çeşitli çevrelerde farklı algılansa da, bana göre demokrasinin gereği olan bir adımdır” dedi.
 
“HDP`nin kadın adaylara önceliği, bakış açısını ortaya koyuyor”
Uslan, HDP` de kadın adayların ön planda olmasına da değinerek; “Bir başka boyutu daha var ki, HDP`nin Türkiye çapında belirlemiş olduğu adaylar içerisinde, diğer partilere örnek olacak şekilde kadın adayların önderlik etmesi, daha ön planda olması, Çanakkale`de de hepimizin tanıdığı, sevdiği kadın adayları göstermesi HDP`nin bakış açısını ortaya koyması açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yüreğini ortaya koymuş, hoşgörüyü, insanca yaşamayı kendine yol seçmiş insanların bugun olmazsa yarın başarıya ulaşacaklarına inanıyorum” diye belirtti.
 
“Temas etmekten bahsedenler, emek örgütlerinden başlamalı”
Siyasi partilere emek örgütlerinden kaçmamasını tavsiye eden Uslan; “Biz bunun sadece Çanakkale özelinde değil, tüm Türkiye`de böyle olması gerektiğini düşünüyoruz. Dokunmaktan, temas etmekten bahseden siyasetçiler önce işe emek örgütlerinden başlamalılar. Çünkü biz sadece bir siyasi partinin görüşünde olan insanlarla beraber değiliz. Üyelerimizin içerisinde her partiden insanlar var. Nedense sendikanın isminde devrimci kelimesi yazdığı için, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu`nun Çanakkale`deki şubesini farklı nitelendirmeye çalışan insanlar var. Biz kapımızı herkese açıyoruz. Sizden ricamız, milletvekili seçilmeniz durumunda Çanakkale`ye birilerinin yaptığı gibi seçimden seçime gelmeyin. Çünkü bizi siyasi partiler seçimden seçime hatırlıyor. Biz sendikalar olarak her ne kadar bir siyasi partinin arka bahçesi olmak zorunda değilsek de, sendikal mücadelemizde siyasi desteğe de ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. HDP`nin yeni yaşam anlayışının, sistemin ayrıştırarak birbirine düşman ettiği bütün kesimleri bir araya getirmek olduğunu belirten HDP Çanakkale Milletvekili Adayı Leyla Yavuz; “Yeni yaşamla birlikte özgürce, kardeşçe, eşit bir ülke yaratacağız” dedi. HDP Çanakkale Milletvekili Adayı Ergin Fidan sendikaların öneminden bahsederek; “Hepimizi birleştiren emek örgütleridir. Dolayısıyla siyasi partiler emek örgütlerinden beslenmek zorundadır. Sendikalarda sadece üyelerinin sorunlarıyla değil, tüm halkın sorunlarıyla ilgilenmelidir” diye belirtti.
 
“Türkiye halkları artık neyin ne olduğunun farkında”
HDP Çanakkale Milletvekili Adayı Özlem Ergun Açanal, son dönemde HDP`ye yönelik saldırılara değinerek; “Herkes çözüm sürecinden, silahların susmasından, cenazelerin olmamasından dolayı memnun. Ama şu sıralar HDP`ye yönelik saldırıları görüyoruz. Hem silahların susmasından, barıştan bahsediliyor. Ama diğer taraftan silahları çıkarıp saldırıları körüklüyorlar. Bu provokasyonlarla Türkiye halklarının zekasıyla dalga geçmeye çalışıyorlar. Ama Türkiye halkları artık neyin ne olduğunu görmeye başladı.” dedi.
 
Not: Bu haber, gazetemizin bugün ki sayısında "Uslan; `Seçimlerde en güçlü parti HDP, bunu herkes görmeli`" şeklinde çıkmış, "kilit" yerine sehven "güçlü" yazılmıştır. DİSK Genel İş Şube Başkanı Erdinç Uslan`dan ve okuyucularımızdan özür diler, düzeltiriz.  
Paylaş