havadurum

Ural "Miktar bilinmeden GESTAŞ'a borçlanma yetkisi verebilir misiniz?"

1475

 CHP Genişletilmiş İl Genel Meclisi Gurup Toplantısı yapıldı. İl Genel Meclisi üyeleri ve kıyı şeridi ilçe ve belde belediye başkanlarının bir araya geldiği toplantının başkanlığını CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural yaptı.  Kepez Belediyesi Turhan Mildon Kültür Sanat Merkezinde yapılan toplantıda gündeme dair gelişmeler tartışıldı. Toplantıyla ilgili bilgilendirmede bulunan CHP İl Başkanı Ural, toplantının kıyılara hattı olan ilçe ve belde belediyelerin sorunlarını dile getirmek amacı ile yapıldığını ifade ederek, CHP’li olmayan Gökçeada ve Eceabat Belediye Başkanları ile de görüşüleceğini belirtti.  İl Genel Meclisi Başkanı’nın bu belediye başkanları ile görüşeceğini belirten Ural, gündemin GESTAŞ olduğunu söyledi. GESTAŞ’ın Yüzde 98 oranında İl Genel Meclisi’ne ait bir şirket olduğunu ifade eden Ural, GESTAŞ tarafından gemi alınması amacı ile İl Genel Meclisi’nden borçlanma yetkisi istenildiğini söyledi.  Konuyla ilgili; “İl Genel Meclisi olarak borçlanılmak istenen miktarı bilmeden bir şirketin yönetim kuruluna veya genel müdürüne borçlanma ve kefalet yetkisi verebilir misiniz?” ifadelerini kullanan Ural, böyle bir gündem olduğunu ve önümüzdeki günlerde konuyla ilgili açıklamada bulunacaklarını söyledi.

 

“Kıyı şerdi belediyelerinin sorunları görüşüldü”

Ural düzenlenen toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada; “Bu toplantı Genişletilmiş İl Genel Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Gurup Toplantısıydı. Gurup toplantımızda İl Genel Meclisi üyelerimiz var bende aralarındayım ve bu gurubun başkanıyım.  Genişletilmişten amacımız kıyısı olan, hatta limanı olan ilçe ve beldelerimizin belediye başkanlarının sorunlarını gündeme getirmek. Bozcaada, Gelibolu ve Çardak Belediye Başkanlarımız bu toplantıya katıldı. Limanı olan CHP’li belediyelerimizin haricinde Gökçeada ve Eceabat Belediye başkanlarımızla da görüşülecek” dedi.

 

“Ne yapılacağını bilmiyorsunuz ancak borçlanma yetkisi istiyorlar”

Eceabat’ta GESTAŞ konusunun görüşüleceğini belirten Ural; “İl Genel Başkanımız Eceabat Belediye Başkanımızın daveti üzerine oraya gidecek. Orada da bir konu var.  Konuda GESTAŞ. GESTAŞ konusu sürekli gündeme geliyor. Aslında GESTAŞ bir Anonim Şirkettir. Bu şirketin 98.7’si İl Özel İdaresi’ne ait bir şirkettir. Dolayısı ile 18 yıldan bu yana yapılanlar ortada gemi kiralanması gerektiğinde kiralanmışlar. Şimdi de gemi almak istiyorlar ancak İl Genel Meclisi olarak borçlanılmak istenen miktarı bilmeden bir şirketin yönetim kuruluna veya genel müdürüne borçlanma ve kefalet yetkisi verebilir misiniz? Ne yapılacağını bilmiyorsunuz ancak borçlanma yetkisi istiyorlar. Dolayısı ile böyle bir gündem var. Bu gündemin detaylarına dair önümüzdeki günlerde açıklamalar yapacağız” dedi.        (Eren Aşnaz)

Paylaş